• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Арсеній спростував інформацію про закриття Святогірської Лаври...

Архиєпископ Арсеній спростував інформацію про закриття Святогірської Лаври

07.05.2014, 15:50
Архиєпископ Арсеній спростував інформацію про закриття Святогірської Лаври - фото 1
Намісник Успенської Святогірської Лаври УПЦ (МП) архиєпископ Святогірський Арсеній спростував інформацію про закриття Лаври та облаштування там госпіталю для бойовиків. Про це він повідомив у коментарі сайту «Православіє в Україні».

censor_.jpgНамісник Успенської Святогірської Лаври УПЦ (МП) архиєпископ Святогірський Арсеній спростував інформацію про закриття Лаври та облаштування там госпіталю для бойовиків. Про це він повідомив у коментарі сайту «Православіє в Україні».

За словами архиєпископа Арсенія, Святогірська Лавра як жила, так і живе своїм життям. Монастир відкритий, браття служить, молиться біля чудотворної Святогірської ікони Божої Матері, читають акафіст біля святині. Паломників приймають, поселяють, годують.

Кількість прочан у Лаврі останнім часом, дійсно, скоротилося. Це пов'язано в першу чергу з напруженою ситуацією на півночі Донецької області.

Що стосується можливої присутності на території обителі бойовиків і диверсантів, то намісник категорично спростовує цю інформацію.

«Слов'янськ від нас - в 30 км, виїзди та в'їзди в місто повністю заблоковані. Як бойовики можуть приїжджати до нас або привозити сюди поранених?», — зазначив владика.

Всіх, хто не боїться їхати, владика запрошує до монастиря в дні особливого церковного поминання полеглих воїнів — 9 травня.