• Головна
  • Новини
  • Сумська єпархія УПЦ (МП) відхрестилася від сепаратистів та від зберігання зброї для них...

Сумська єпархія УПЦ (МП) відхрестилася від сепаратистів та від зберігання зброї для них

07.05.2014, 14:36
Сумська єпархія УПЦ (МП) відхрестилася від сепаратистів та від зберігання зброї для них - фото 1

Прес-служба Сумської єпархії УПЦ (МП) заявою відреагувала на чутки серед жителів м. Суми про те, що нібито у Спасо-Преображенському кафедральному соборі переховуються особи, причетні до сепаратистської діяльності, а також зберігається зброя, яку нібито священнослужителі роздають сепаратистам.

храм_Суми.jpgПрес-служба Сумської єпархії УПЦ (МП) обурливою заявою відреагувала на чутки серед жителів м. Суми про те, що нібито у Спасо-Преображенському кафедральному соборі переховуються особи, причетні до сепаратистської діяльності, а також зберігається зброя, яку нібито священнослужителі роздають сепаратистам.

Керівництво Сумської єпархії Української Православної Церкви заявило, що: «проводить послідовну лінію збереження миру і громадського спокою, збереження цілісності нашої держави України, духовної опіки віруючих незалежно від політичної приналежності, всілякої підтримки військовослужбовців, що перебувають в умовах польової дислокації».

У Сумській єпархії заперечили, що нібито у Спасо-Преображенському кафедральному соборі (м. Суми, вул. Соборна, 31) перебувають особи, причетні до сепаратизму і наголосили, що це «не відповідає дійсності».

«Ніякої зброї чи її компонентів у підсобних приміщеннях Сумського Спасо-Преображенського кафедрального собору чи у самому храмі не було і немає. Така інформація не відповідає дійсності. Про це засвідчив співробітник СБУ, який у супроводі секретаря єпархії особисто перевірив усі приміщення собору. Незважаючи на резонансний характер безпідставних чуток, можна констатувати спроби спрямувати увагу відповідних структур влади на пошук сепаратистів та зброї там, де їх не було і немає. Замість виявлення дійсної проблеми і боротьби із сепаратизмом суспільна увага зосереджується на безпідставних звинуваченнях, введенні в оману жителів обласного центру», – йдеться у заяві єпархії.

Там наголошують, що вірні Сумської єпархії є патріотично налаштованими, а сама єпархія допомагає військовим української армії як матеріально, так і духовно. У Сумській єпархії засуджують «невпинне цілеспрямоване бажання «призначити» ворога в особі православного єпископа, священика, віруючого».

«Замість того, щоб підтримати ініціативу багатьох наших православних співвітчизників, з них намагаються штучно зробити образ ворога. Це не лише образливо, але й небезпечно, оскільки може призвести до непередбачуваних наслідків», – йдеться у заяві.

Керівництво Сумської єпархії Української Православної Церкви заявило «про рішучість щодо збереження миру і громадянського спокою, неухильність у справі пастирської опіки усіх своїх чад, незалежно від політичних чи будь-яких інших суспільних поглядів» та закликало засоби масової інформації об’єктивно висвітлювати факти.