• Головна
  • Новини
  • У Луганську священики УПЦ (МП ) і УПЦ КП знаходяться по різні сторони барикад...

У Луганську священики УПЦ (МП ) і УПЦ КП знаходяться по різні сторони барикад

24.04.2014, 10:13
У Луганську священики УПЦ (МП ) і УПЦ КП знаходяться по різні сторони барикад - фото 1
На Донбасі духовну підтримку озброєним повстанцям продовжують надавати священики УПЦ (Московського Патріархату ), у той час як священики УПЦ Київського Патріархату опікають українських військовослужбовців.

Луганськ.jpgНа Донбасі духовну підтримку озброєним повстанцям продовжують надавати священики УПЦ (Московського Патріархату ), у той час як священики УПЦ Київського Патріархату опікають українських військовослужбовців, повідомляє "Релігія в Україні".

На Великдень біля будівлі управління СБУ в Луганській області, зайнятого озброєними проросійськими активістами, настоятель храму Святих Гурія, Самона і Авіва УПЦ (МП) протоєрей Павло Батарчуков очолив хресний хід.

Луганськ_2.jpgПід час хресного ходу отець Павло окропив святою водою повстанців на барикадах в ім'я "упокорення пристрастей і зміцнення духу в ім'я миру, побажавши їм стійкості і мужності" , повідомляє видання "Новости Луганска".

Також 20 квітня, в день Пасхи, близько 20 луганчан відвідали місце дислокації українських десантників і привітали їх з Великоднем. Разом з жителями міста до військових приїхав і священик Володимир з Київського Патріархату, який освятив паски та іншу їжу, привезену військовим, інформує Gazeta.ua.

Продукти зібрали жителі Луганська на суботній акції на підтримку єдності України. Десантники, які забезпечують  правопорядок у місті, висловили подяку луганчанам за підтримку.