• Головна
  • Новини
  • У Луганську священики УПЦ (МП) проводять молебні під «шибеницею для бандерівців»...

У Луганську священики УПЦ (МП) проводять молебні під «шибеницею для бандерівців»

10.04.2014, 15:20
У Луганську священики УПЦ (МП) проводять молебні під «шибеницею для бандерівців» - фото 1
Біля захопленої сепаратистами будівлі управління СБУ в Луганській області щодня, починаючи з вівторка проходять традиційні моледні. Їх проводять священнослужителі храму святих Гурія, Симона і Авива УПЦ (МП).

exklusiv.gifБіля захопленої сепаратистами будівлі управління СБУ в Луганській області щодня, починаючи з вівторка, відбуваються традиційні молебні. Їх проводять священнослужителі храму святих Гурія, Симона і Авива УПЦ (МП). Настоятель цієї церкви отець Павло (Батарчуков) відомий тим, що бере участь у проведенні хресних ходів у Луганську, присвячених пам'яті царської родини Миколи II і чотирьохсотріччю дому Романових.

Молитва сепаратистів

Як повідомляє кореспондент РІСУ, сьогоднішнє богослужіння через негоду було нечисленне і зібрало близько 100 чоловік. Люди молилися під дерев'яною конструкцією, яку з'явилася вчора на площі і яку в народі прозвали «шибеницею для бандерівців».

Мітингувальники біля будівлі СБУ також виставили столик, де зібраються в основному літні жінки з іконами. Вони кажуть, що моляться за мир і щоб не було кровопролиття. На барикадах, на самій будівлі СБУ прикріплені надруковані ікони. Жінки розповідають, що вони регулярно проводять хресні ходи навколо будівлі — ходять з іконами, хоругвами та іншою церковною атрибутикою.

Нагадаємо, 6 квітня близько 2 тисяч сепаратистів захопили у Луганську приміщення СБУ (розбили вікна, пошкодили вхідні двері). Згодом вони на будинку вивісили прапор Російської Федерації. Під час захоплення СБУ 9 осіб отримали тілесні ушкодження різного характеру і ступеня тяжкості. Невідомі, які перебувають у будівлі, захопили кімнату озброєння і заволоділи зброєю. На руках у них близько 1000 автоматів, гранатомети, пістолети, гранати.

Конструкція

Репортаж з події російською