• Головна
  • Проекти
  • «Правий сектор» запропонував рабину Одеси допомогу в охороні єврейських об’єктів міста...

«Правий сектор» запропонував рабину Одеси допомогу в охороні єврейських об’єктів міста

10.04.2014, 11:49
«Правий сектор» запропонував рабину Одеси допомогу в охороні єврейських об’єктів міста - фото 1
Головний рабин Одеси і Півдня України Авраам Вольф засудив акти вандалізму на єврейському цвинтарі в Одесі і висловив сподівання, що правоохоронці упіймають зловмисників та покарають їх.

Odessa_PS_1-a.jpgГоловний рабин Одеси і Півдня України Авраам Вольф засудив акти вандалізму на єврейському цвинтарі у Одесі і висловив сподівання, що правоохоронці упіймають зловмисників та покарають їх.

Про це йдеться у заяві рабина, опублікованій на сайті Оdessa deiley.

«Вночі 7 і 8 квітня на стінах одеських будинків, на пам'ятниках євреям, загиблим у Катастрофу (ред. Голокост), і на єврейських надгробках Таїровського кладовища з'явилися антисемітські написи, свастика, а також знаки, що традиційно асоціюються з організацією «Правий сектор», - пише Авраам Вольф.

Акти вандалізму, як вважає рабин, спрямовані «не тільки на загострення міжнаціональних відносин, але на створення негативного іміджу всього, що відбувається у країні».

«Використання антисемітських проявів у ході складних політичних процесів наш народ проходив неодноразово, - зазначає він, - Хто б це не був цього разу, він домігся протилежних цілей. На адресу громади приходять численні обурення і слова підтримки від представників усіх абсолютно політичних напрямків, представлених в українському політикумі. Ми дякуємо їм за підтримку і прояв братніх почуттів до нашої громади».

Головний рабин Одеси і Півдня України сподівається, що правоохоронці знайдуть і покарають «замовників і виконавців цих гидот».

Написи на єврейських надгорбках та пам’ятниках в Одесі засудили і у “Правому секторі». За повідомленням сайту Форум, після того, як кладовище осквернили невідомі, представник керівництва цієї партії негайно вирушив з Києва до Одеси. Він заявив рабину, що їх організація не має жодного стосунку до цього акту вандалізму і засуджує його. Представник «Правого сектору» також підкреслив, що для їхньої партії тепер буде справою честі знайти і покарати винуватців. Окрім того, гість з Києва запропонував рабину допомогу в охороні єврейський об’єктів міста.