• Головна
  • Новини
  • Олександр Бригинець: Майдан довів, що церква – це не 10 грн. на свічку...

Олександр Бригинець: Майдан довів, що церква – це не 10 грн. на свічку

15.01.2014, 14:54
Олександр Бригинець: Майдан довів, що церква – це не 10 грн. на свічку - фото 1
Народний депутат від ВО Батьківщина Олександр Бригинець вважає, священнослужителі на Майдані змінили ставлення у багатьох до інституту і ролі Церкви.

Олександр БригинецьНародний депутат від ВО "Батьківщина" Олександр Бригинець вважає, священнослужителі на Майдані змінили ставлення у багатьох до інституту і ролі Церкви.

«За часів СРСР ми сприймали себе як віруючих, а церкву бачили лише як формального посередника з Богом. Однак теперішні події показали, що церква – це не 10 грн. на свічку чи просто зайти перехреститись, а реальний інструмент соціальної підтримки. Це люди, які виходять на вулиці й рятують душу, віру, людину», — заявив він 13 січня під час марафону від Еспресо.TV.

Політик звернув увагу, що священики постійно знаходились на Майдані, стаючи між мітингувальниками та бійцями «Беркута». Показовою стала і ситуація з Михайлівським собором, коли двері монастиря відчинив послушник, тим самим врятувавши людей.

Олександр Бригинець зазначив, що Києво-Печерська Лавра та Софія Київська створюють особливу буферну зону в столиці, де інші храми вважаються такими, що знаходяться на прилеглій території. До тієї ж зони потрапляє і Майдан Незалежності, де і розташовані молитовні намети та каплички. Тому їх потрібно сприймати як частину паломництва — мовляв, сюди прибувають люди помолитися за Україну. А на це не потрібно окремих дозволів.