• Головна
  • Проекти
  • Мета нинішньої влади – поділ України на частини, — О. Бригинець про лист Мінкульту до УГКЦ...

Мета нинішньої влади – поділ України на частини, — О. Бригинець про лист Мінкульту до УГКЦ

15.01.2014, 12:35
Мета нинішньої влади – поділ України на частини, — О. Бригинець про лист Мінкульту до УГКЦ - фото 1
Народний депутат від ВО Батьківщина Олександр Бригинець переконаний, що лист від Міністерства культури до Української Греко-Католицької Церкви лише посилить її позиції.

Олександр БригинецьНародний депутат від ВО "Батьківщина" Олександр Бригинець переконаний, що лист від Міністерства культури до Української Греко-Католицької Церкви лише посилить її позиції. Щодо всіх віруючих, то вони мають висловити  їй свою підтримку. Також, на його думку, це чергова спроба влади розколоти Україну на меншу та більшу частини.

Про це від сказав 13 січня в ефірі марафону на Еспресо.TV.

«Треба зрозуміти, що питання нехтування греко-католиками є болючим абсолютно для всіх, тому що сьогодні напали на них, а завтра нападуть на інших. Проте цей тиск лише посилить позиції УГКЦ. Тому я закликав усіх, хто збирався йти цими днями в церкву, незалежно від конфесії, прийти саме до греко-католиків, показово висловивши їм підтримку. Раз нападають на слабшого – його треба захищати», — наголосив народний депутат.

«Мета влади – це поділ України на меншу та більшу частини. І що вони роблять – обирають церкву, яка є не найбільшою в країні, хоча вона достатньо потужна, але десь третя за кількістю вірян. Вони почали атаку саме на неї, а не на Київський Патріархат», — зауважив політик.

«Якби почалась атака на Київський Патріархат, вона б не так розділила країну, як того хотілося б владі. Тому вони наступили на ту Церкву, яка на Сході асоціюється з Галичиною. Вони намагаються знайти розподіл, який би зменшував кількість прихильників з боку Майдану і збільшував би кількість з їхнього боку», — додав О. Бригинець.

«Влада не отямиться, вона спуститься на гальмах, тому що отримає відповідь не лише від греко-католиків, а й від багатьох людей. Це буде ефект Беркута, що побив людей – так Мінкульт напав на Церкву і люди, що стоять на Майдані, мають вийти і підтримати їх. Але не через те, що вони є греко-католиками, а тому що вони віруючі люди. Ключовий елемент полягає в тому, щоб допомогти звернутись до Бога – ніхто з виступаючих не сказав зі сцени, що саме наша Церква потребує уваги. Вони просто приходили і пропонували молитися», — підсумував нардеп.

Нагадаємо, Патріарх Святослав (Шевчук) 13 січня оприлюднив та прокоментував листа від Міністерства культури України про можливе припинення діяльності релігійних організацій на підставі їх активності на Майдані Незалежності. Подібний хід з боку міністерства викликав хвилю реакцій експертів, які засудили тиск чиновників.