• Головна
  • Новини
  • Митрополит Павел (Лебідь) каже, що не благословляє ходи вірних УПЦ (МП) з політичним контекстом...

Митрополит Павел (Лебідь) каже, що не благословляє ходи вірних УПЦ (МП) з політичним контекстом

02.01.2014, 10:25
Митрополит Павел (Лебідь) каже, що не благословляє ходи вірних  УПЦ (МП) з політичним контекстом - фото 1
Намісник лаври підкреслив, що дні Різдвяного посту - не найкращий час для політичного протистояння, але якщо люди протестують - це їх право.

Лебедь.jpgНамісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел (Лебідь) не благословляє ходи з політичним контекстом, які час від часу ініціюють віруючі Української Православної Церкви. Про це він повідомив у коментарі УНІАН.

«Я не даю благословення на ходи з політичними гаслами, подібні заходи не мають відношення до лаври. Я благословив проведення хресного ходу в рамках всеукраїнської Молитви за Україну, 21 грудня, щоб спало загострення між протестувальниками і владою. До мене звернулися віруючі з проханням пройти хресним ходом там, де це важливо для примирення ворогуючих,  несучи хрести та хоругви. Я дозволив пройти з молитвою, але без політичних закликів. Щоб припинилося протистояння, щоб ніхто нікого не калічив», - підкреслив намісник лаври.

Митрополит Павел пояснив, що в дні активного протистояння благословення на сугубі молитви про мир в державі, про примноження любові і викорінення всякої злоби, дав Блаженніший Митрополит Володимир. Молебні і хресні ходи в ті дні пройшли в багатьох містах України.

Намісник лаври підкреслив, що дні Різдвяного посту - не найкращий час для політичного протистояння, але якщо люди протестують - це їх право.

«У ці дні своє занепокоєння долею держави краще висловлювати у спільній молитві - у храмі чи вдома, з близькими", – говорить митрополит.