• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) відцуралися від сьогоднішньої хресної ходи політправославних...

В УПЦ (МП) відцуралися від сьогоднішньої хресної ходи політправославних

06.12.2013, 11:54
В УПЦ (МП) відцуралися від сьогоднішньої хресної ходи політправославних - фото 1
Хресний хід, який у ці хвилини формується поруч з Києво-Печерською лаврою, організовують представники т.зв. «політичного православ’я».

exklusiv.gifpravosl_smertХресний хід, який у ці хвилини формується поруч з Києво-Печерською лаврою, організовують представники т.зв. «політичного православ’я». А УПЦ (МП) немає до нього ніякого відношення. Про це повідомив в інтерв’ю РІСУ о. Георгій Коваленко, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

«Це не є заходом Української Православної Церкви. Зазвичай подібні ходи організовуються представниками т.зв. «політичного православ’я», що було офіційно засуджене нашою Церквою ще у 2007 році. Церква і тоді, і зараз закликала не вносити політику до церковної огорожі та просить не використовувати церковні символи і гасла у політичній боротьбі», — зазначив речник УПЦ.

Він також додав, що УПЦ не благословляла ані ходи «проти» Майдану, ані храми-палатки на Майдані «за».

Як повідомляє Еспресо.TV, за інформацією, яку вони отримали від джерела в Партії регіонів, під час ходи на її учасників планують напасти провокатори. У результаті, у нападі звинуватять протестувальників з Євромайдану, щоби його скомпрометувати.

Нагадуємо, що в Україні з 21 листопада тривають мітинги за євроінтеграцію. Цього дня від лаври також йшов хресний хід проти євроінтеграції, який організовували діячі «політичного православ’я», проти якого виступили в УПЦ. Серед активних учасників ходи був Олексій Селіванов, який нині працює у міністерстві оборони України (матеріал про нього на порталі «Релігія в Україні»). Нещодавно, він займався організацією в столичному будинку офіцерів т.зв. форуму військово-патріотичних сил, на який зібралися т.зв. «тітушки», про що повідомив «Канал 24».

Як стало відомо РІСУ, в ці хвилини поруч з Києво-Печерською лаврою також скупчилися люди у спортивному одязі, яких тепер прийнято називати «тітушками».