• Головна
  • Новини
  • Українські Церкви можуть бути посередниками у діалозі опозиції з владою, — Юрій Луценко...

Українські Церкви можуть бути посередниками у діалозі опозиції з владою, — Юрій Луценко

04.12.2013, 16:01
Українські Церкви можуть бути посередниками у діалозі опозиції з владою, — Юрій Луценко - фото 1
Сьогодні під час прес-конференції Юрій Луценко висловив пропозицію, що українські Церкви могли би стати посередниками у переговорах між владою та опозицією. Політик не хоче нав’язувати їм таку функцію, але це могло б зробити цей процес більш мирним.

Юрій Луценкоexklusiv.gifСьогодні під час прес-конференції Юрій Луценко висловив пропозицію, що українські Церкви могли би стати посередниками у переговорах між владою та опозицією. Політик не хоче нав’язувати їм таку функцію, але це могло б зробити цей процес більш мирним.

Ю.Луценко схвалив суспільну активність українських духовних лідерів. Він сам цими днями зустрічався з Патріархом Філаретом і подякував йому за те, що Михайлівським монастир став прихистком для учасників майдану.

Також він мав розмову з екс-главою УГКЦ владикою Любомиром (Гузаром), подякував йому за духовну підтримку.

За словами Юрія Луценка, потрібно, щоби Церкви на Євромайдані оргванізували польові місця для молитви. І про це він також хоче говорити з церковними лідерами.

Політик звернув увагу на необхідності міжконфесійної консолідації у суспільно-політичній кризі, що склалася в Україні. «У цій ситуації, коли йдеться про насилля, про можливі провокації, всі Церкви разом сказати своє вагоме слово», — наголосив Ю.Луценко.

Під час прес-конференції політик наголосив, що в умовах, коли Віктор Янукович виїхав з країни, в Україні може розігратися силовий варіант подавлення майдану. Лідери опозиції володіють інформацією, що готуються чергові провокації, щоби мати привід застосувати силу.