• Головна
  • Новини
  • «Влада, яка не виправдала довіри українського народу, повинна піти у відставку», – ректор богословської академії УПЦ (МП)...

«Влада, яка не виправдала довіри українського народу, повинна піти у відставку», – ректор богословської академії УПЦ (МП)

30.11.2013, 19:52
Архимандрит Віктор (Бедь) у зверненні до української громади назвава сьогоднішні події на Майдані – "«кровавою суботою» для української демократії».

Архимандрит Віктор (Бедь) у зверненні до української громади назвав сьогоднішні події на Майдані – "«кровавою суботою» для української демократії».

За словами ректора Ужгородської богословської академії ім. Св. Кирила і Мефодія та Карпатського університету ім. Августина Волошина,  уповноваженого УПЦ (МП) з питань вищої освіти і науки архимандрита Віктора Бедя, в ці тривожні і доленосні години української історії, жоден громадянин, істинний християнин і патріот своєї Батьківщини, не може бути байдужим до тих небезпечних політичних процесів, які ведуть до антагоністичного розділення і непримиренного протистояння в суспільстві та загрожують національній єдності, миру та спокою в Україні.

«Недотримання і порушення конституційних прав і свобод громадян, зокрема на мирні збори і вияв своїх політичних поглядів, застосування без належних законних підстав методів силового тиску і примусу щодо учасників мирних зібрань з боку органів державної влади, можуть призвести до виникнення насильницького протистояння та кровопролиття, смертоносний маховик яких надалі буде дуже і дуже важко зупинити», – йдеться у зверненні.

Як наголошує архимандрит, український народ у переважній своїй більшості зробив вибір подальшого свого цивілізаційного розвитку в сім'ї вільних і рівних народів Європи та Світу, і цей вибір слід поважати і не протидіяти йому.

«Якщо вибір народу не до вподоби представникам тимчасово обраної державної влади, то вони повинні мирно зійти з політичного олімпу і надати можливість громадянам у законний та демократичний спосіб обрати собі нову державну владу, яка здатна втілювати в життя політичну волю українського народу, який є носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні. На превеликий жаль, найвищі посадові особи державної влади в Україні, цими днями не почули суверенний голос українського народу та протиставили себе Українській громаді. Що було сприйнято переважною більшістю українців і світовим співтовариством як національна зрада. Тож у такому випадку, влада яка не виправдала довіри своїх виборців, українського народу, повинна піти у відставку», – наголошує архимандрит і закликає українську націю об'єднатись національно і духовно та спільно виступити на захист України.