• Головна
  • Новини
  • «Не треба робити священної війни з євроінтеграції чи боротьби проти неї», – речник УПЦ (МП)...

«Не треба робити священної війни з євроінтеграції чи боротьби проти неї», – речник УПЦ (МП)

27.11.2013, 16:43
«Не треба робити священної війни з євроінтеграції чи боротьби проти неї»,  – речник УПЦ (МП) - фото 1
Речник Української Православної Церкви (Московського Патріархату) Георгій Коваленко вважає, що сьогодні дещо перебільшується вартість підписання договору з ЄС. Про це він заявив у прямому ефірі Телемарафону «Вихід є» каналу ТВі.

Коваленко.jpgРечник Української Православної Церкви (Московського Патріархату) Георгій Коваленко вважає, що сьогодні дещо перебільшується вартість підписання договору з ЄС. Про це він заявив у прямому ефірі  Телемарафону «Вихід є» каналу ТВі.

«Для мене можливе підписання Угоди про асоціацію – це ані не Страсна п’ятниця з її стражданнями, ані не Великдень з його радістю. Я вважаю, що певні речі мають змінюватися в нас всередині. Сама по собі угода може нічого не вирішити. Щоб не було такого розчарування, як після Помаранчевої революції, думаю, треба займатися більш глибокими речами: говорити не тільки про економічні, геополітичні проблеми, а й про етичні, моральні, духовні. «Дім, який розділився в собі, – не встоїть», – говорить Святе Письмо. А наша політика нас дуже ділить. Всю нашу енергію треба спрямовувати не тільки на підписання угоди, треба боротися за християнські чесноти, за стосунки між людьми, за гідний рівень і життя».

«Мені, як українцю, не так болить питання про асоціацію, як питання про безвізовий режим. Вже скільки років тому Україна відкрила свої кордони для європейців, а ми досі не можемо вільно подорожувати», – висловився речник УПЦ (МП).

Щодо позиції Церкви, то Георгій Коваленко сказав, що УПЦ (МП) об’єднує людей незалежно від їхньої політичної чи геополітичної орієнтації. Тому Церква не буде втручатися в цей процес. Не треба робити священної війни з євроінтеграції чи боротьби проти неї, вважає протоєрей.