• Головна
  • Новини
  • Ректори релігійних вузів України також підтримали студентів Євромайдану...

Ректори релігійних вузів України також підтримали студентів Євромайдану

27.11.2013, 10:06
Ректори релігійних вузів України також підтримали студентів Євромайдану - фото 1
Цими днями українці складають іспит на національну, духовну, політичну і європейську зрілість.

Maydan.jpgПрезидент Українського католицького університету владика Борис (Ґудзяк) та ректор о. Богдан Прах звернулися до спільноти вишу із вдячністю за «громадянську позицію, натхненну євангельськими принципами».

У зверненні до спільноти УКУ сказано: «Ваше змагання за гідність і справедливість — це шляхетне свідчення ближнім в Україні і в усьому світі та правильний крок для забезпечення Вашого з нами майбутнього і майбутнього Ваших  дітей і внуків. Сьогодні Ви вирішуєте Вашу з нами долю. Надія України і всіх людей доброї волі – на Вас! Нехай жоден страх не поселиться у Ваші серця! Нехай молитва буде у Ваших душах, а пісня та усмішка – на Ваших устах. Нехай настрій Ваш буде світлий. Нехай гумор і добрі правила великої гри позначають Ваш стиль. Нехай Бог провадить, кріпить і просвітлює!».

Ректор Ужгородської української богословської академії УПЦ ім. свв. Кирила і Мефодія та Карпатського університету ім. Августина Волошина проф., архимандрит Віктор (Бедь) у своєму зверненні наголосив, що «кожний громадянин України, який усвідомлює себе українцем-патріотом, незалежно від етнічного походження, і є гідною людиною, повинен самомобілізуватись і підключитись до політичних акцій на підтримку Євроінтеграції України і протистояти антиукраїнській політиці неукраїнської влади в Україні! Українська нація повинна об'єднатись національно і духовно, і спільно виступити на захист нашої Батьківщини - України на шляху до Євроінтеграції, збереження державного суверенітету та побудови правової держави!»

За словами архимандрита, цими днями українці складають іспит на національну, духовну, політичну і європейську зрілість.