• Головна
  • Новини
  • В УПЦ КП дали роз’яснення щодо листа Патріарха Філарета до В. Януковича у справі Ю. Тимошенко...

В УПЦ КП дали роз’яснення щодо листа Патріарха Філарета до В. Януковича у справі Ю. Тимошенко

04.10.2013, 13:51
3 жовтня 2013 р. в засобах масової інформації було розповсюджене повідомлення про звернення низки керівників українських Церков до Президента України у справі помилування Юлії Тимошенко.

3 жовтня 2013 р. в засобах масової інформації було розповсюджене повідомлення про звернення низки керівників українських Церков до Президента України у справі помилування Юлії Тимошенко.

В УПЦ КП зауважують, що воно може бути невірно витлумачене  з огляду на повідомлення про поїздку 30 вересня – 2 жовтня 2013 р. делегації релігійних діячів України до Брюсселю та зустрічі, проведені там з численними представниками європейських структур, включаючи Президента Європейської Ради Германа ван Ромпея і депутатів Європарламенту.

Для того, щоб уникнути таких невірних тлумачень, з благословення Патріарха Філарета Прес-центр Київської Патріархії повідомляє наступне.

1. Патріарший лист до Президента України у справі Юлії Тимошенко було підписано 30 серпня 2013 р., тобто задовго до поїздки в Брюссель та без будь-якого закордонного впливу на позицію Предстоятеля УПЦ КП.

2. Як з’ясувалося, публікація вищезгаданої новини відбулася саме зараз тому, що лише 1 жовтня лист у справі Ю. Тимошенко був підписаний Митрополитом РКЦ Мечиславом Мокшицьким.

3. Під час зустрічей у Брюсселі з європейського боку не раз серед іншого порушувалося питання щодо долі Ю. Тимошенко. Повідомляючи про свою позицію в цій справі, в тому числі викладену в листі до Президента України, Святіший Патріарх Філарет підкреслював своє сподівання, що європейська і українська сторони зроблять все можливе, щоби угода про асоціацію України з ЄС була обов’язково підписана на самміті у Вільнюсі в листопаді цього року.