• Головна
  • Новини
  • Керівництво Європейської народної партії запевнило єрархів Церков у підтримці єврокурсу України...

Керівництво Європейської народної партії запевнило єрархів Церков у підтримці єврокурсу України

03.10.2013, 09:45
Керівництво Європейської народної партії запевнило єрархів Церков у підтримці єврокурсу України - фото 1
ЄНП є тією партнерською силою, яка допоможе у об'єднаній Європі зберегти християнські цінності.

Можливе підписання Угоди про асоціацію з ЄС є історичною подією, на порозі якої стоїть Україна. Необхідно докласти спільних зусиль, щоб Угода про асоціацію була підписана.

Про це заявив Заступник генерального секретаря Європейської народної партії (ЄНП) Крістіан Кремер (Christian Kremer) 1 жовтня 2013 року під час зустрічі у Брюсселі з главами та представниками українських Церков і релігійних організацій, повідомляє Інститут релігійної свободи

Політик привітав українську делегацію від імені Президента ЄНП пана Вільфреда Мартенса. “На жаль, через медичну необхідність він не зміг бути присутнім тут, але передає свої найкращі побажання і з приємністю згадує зустріч з багатьма з вас у Києві два роки тому”, – відзначив Кремер. 

єрархи.jpgw.jpg

У вересні 2011 року Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій разом з Президентом ЄНП провела у Києві міжконфесійний круглий стіл. 

“Для всіх громадян України угода про асоціацію – це не просто угода. Ми розуміємо важливість цієї справи. Разом з тим для цієї угоди потрібне виконання певних критеріїв – це не критерії лише ЄНП, це критерії, визначені основними європейськими інституціями. У кілька тижнів, що залишилися до саміту у Вільнюсі, ми повинні зробити все можливе, задіюючи всі канали, щоби здійснити наше спільне бажання – підписати Угоду про асоційоване членство України в ЄС”, – заявив Крістіан Кремер. 

Говорячи про європерспективи України, Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) закликав депутатів ЄНП бути представниками української справи у Європі, розуміючи разом із цим, що "не все добре в Україні, бо ми є пострадянське, зранене суспільство”. 

“Ми покладаємо велику надію на те, що на саміті у Вільнюсі буде зафіксоване те, в чому не може бути сумнівів – Україна є невід'ємною частиною європейської цивілізації”, – підкреслив Верховний Архієпископ УГКЦ.

Продовжуючи цю дискусію, Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет (Денисенко) додав: “Україна йде демократичним шляхом. Наприклад, зараз ми користуємося такою свободою, якої не було для Церкви з княжих часів. Але є і багато проблем. 70 років ми були під радянським режимом, і відчуваємо наслідки цього. З допомогою Європи ми швидше подолаємо ці наслідки, ніж без неї”.

Зі свого боку протоєрей УПЦ (в єдності з Московським Патріархатом) Ростислав Снігірьов відзначив: “Ми побачили, що ми не є поодинокими у нашому бажанні зберігати у об'єднаній Європі християнські цінності. Можемо сказати, що ЄНП є тією партнерською силою, яка сприятиме нам в цьому”.

Як повідомлялося, під час свого візиту до Брюсселю делегація українських релігійних діячів зустрілась з Президентом Європейської Ради, головою і членами Комітету у закордонних справах Європарламенту, іншими впливовими євродепутатами та Послом України в Бельгії.

Напередодні цього візиту глави Церков і релігійних організацій України оприлюднили звернення щодо європейських перспектив України та дискусії навколо цього питання.