• Головна
  • Новини
  • Архиєпископи українських Церков просять Януковича у час Пасхи помилувати Тимошенко...

Архиєпископи українських Церков просять Януковича у час Пасхи помилувати Тимошенко

30.04.2013, 11:43
Архиєпископи українських Церков просять Януковича у час Пасхи помилувати Тимошенко - фото 1
З подібним клопотанням до глави держави вже звернулися представники майже всіх регіонів України, а також дипломати, правники, політологи, представники експертного середовища, відомі вітчизняні медики.

Тимошенко.jpgАрхиєпископи українських церков долучилися до звернень місцевих громад до Президента щодо звільненні Юлії Тимошенко з-за ґрат до Свята Великодня.

Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Так, серед підписантів від Рівненщини архиєпископ Рівненський і Острозький (УПЦ КП) Іларіон. Солідарний з громадою Кіровоградщини єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк. Разом з громадою Київщини просять милосердя для Юлії Тимошенко Єпископ Вишгородський Агапіт, Митрофорний протоієрей, настоятель Стрітенської каплички на Львівській площі м.Києва Сергій Ткачук (УПЦ КП).

Звернення до Президента також підписали настоятель парафії св. Петра Калнишевського Української Православної Церкви Київського Патріархату Отець Ігнатій (УПЦ КП), Митрофорний протоієрей, отець-декан Надвірнянського деканату Української Православної Церкви Київського Патріархату Олег Траско (УПЦ КП).

Просять також звільнити Юлію Тимошенко Архиєпископ Харківський і Полтавський Ігор (УАПЦ) і Протоієрей Сергій Мельник, настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці Української Автокефальної Православної Церкви (УАПЦ).

Крім того, свої підписи під зверненням до Віктора Януковича з проханням звільнити Юлію Тимошенко поставили найвідоміші громадські діячі Рівненської, Івано-Франківської, Сумської, Харківської та Херсонської областей. Артисти, художники, вчителі, депутати просять Президента «проявити милосердя і згідно християнської традиції до Свята Великодня прийняти рішення про звільнення Юлії Володимирівни Тимошенко, а також здійснити її повну юридичну та політичну реабілітацію».

З подібним клопотанням до глави держави вже звернулися представники майже всіх регіонів України, а також дипломати, правники, політологи, представники експертного середовища, відомі вітчизняні медики.