• Головна
  • Новини
  • Юлія Тимошенко поскаржилася Папі Франциску на утиски прав людини...

Юлія Тимошенко поскаржилася Папі Франциску на утиски прав людини

19.03.2013, 17:14
Юлія Тимошенко поскаржилася Папі Франциску на утиски прав людини - фото 1
Екс-прем’єр України Юлія Тимошенко, яка нині відбуває покарання в Качанівській в’язниці, привітала з обранням Папу Франциска.

ggty.jpgЕкс-прем’єр України Юлія Тимошенко, яка нині відбуває покарання в Качанівській в’язниці, привітала з обранням Папу Франциска. У своєму листі вона поскаржилася Понтифіку, що на теренах колишнього СРСР утверджуються авторитарні режими. Юлія Тимошенко також висловила сподівання, що Папі вдасться подолати ненависть у світі, так як свого часу вдалося його попереднику внести вагомий внесок у повалення комуністичної імперії.

«В Україні дуже шанують одного із Ваших попередників — Папу Івана Павла II, який своїм високим авторитетом і натхненними закликами зробив важливий внесок у повалення людиноненависницької комуністичної імперії. Але й сьогодні на території колишнього СРСР, в інших куточках планети зростають авторитарні режими, нищаться права людини, насаджується страх, чиниться жорстоке насилля. Маю надію, що Вам вдасться допомогти подоланню ненависті та несправедливості у світі, наблизити людство до світла християнських заповідей миру, добра та справедливості», - цитує екс-перем’єрку сайт Батьківщини.

«Нам добре відома Ваша принциповість у питаннях віри та виняткова особиста скромність. Було б добре, якби ці Ваші риси стали прикладом для наслідування багатьма нинішніми лідерами, щоб усі політики належно усвідомили свій обов’язок служіння людям і не гнівили Бога гонитвою за розкошами та збагаченням за рахунок зубожіння своїх співгромадян», - наголосила політик.

Тимошенко також побажала Папі Франциску міцного здоров’я та попросила його молитися за український народ і державу.