• Головна
  • Новини
  • Сандей Аделаджа агітує своїх вірян балотуватися до Київради...

Сандей Аделаджа агітує своїх вірян балотуватися до Київради

06.02.2013, 13:34
Сандей Аделаджа агітує своїх вірян балотуватися до Київради - фото 1
Церква Сандея Аделаджі "Посольство Боже" збирається захопити владу у Києві, для чого відряджає своїх парафіян на вибори до Київради, йдеться у сюжеті ТСН.

7888.jpgЦерква Сандея Аделаджі "Посольство Боже" збирається захопити владу у Києві, для чого відряджає своїх парафіян на вибори до Київради, йдеться у сюжеті ТСН.

На одній із останніх проповідей у величезному ангарі в середмісті столиці Аделаджа закликав прихожан захопити Київ: "Тягніть владу і будете у владі. Наші люди стануть главою землі на всіх рівнях, і скажіть, що я не правий!"

Паства Аделаджі претендує посісти чи не всі ключові пости у столиці. В "Посольстві Божому" навіть організували так звані школи лідерів, на яких майбутні кандидати вчаться владарювати.

"Що таке вертикаль влади? Це те, що Господь вже придумав для твого добробуту", - запевняє пастор на проповіді.

Знімальну групу ТСН до "Посольства" не пустили та викликали озброєну охорону у бронежилетах. Після погроз та штовханини журналісти викликали на свій захист міліцію та беркутівців. Хоча імена майбутніх депутатів лишилися у таємниці, соціологи припустили, нащо "Посольству Божому" потрібна столиця.

"Це і питання виділення землі, а вони збираються будуватися. Це питання сприяння діяльності церкви. Можливо там і якісь бізнесові питання", - зазначила соціолог Ірина Бекешкіна.

Про серйозність намірів аделаджівці разом з активістами інших політсил та організацій не так давно продемонстрували на виборах до однієї з громадських рад Києва.

"Все таки вони себе скомпрометували в Києві. І зв'язками з Черновецьким близькими, так що я не думаю, що у них це вийде", - підсумувала експерт.

На додачу соціологи нагадують і фінансову аферу "Кінгз Кепітал", з тисячами обдурених, фігурантом і підозрюваним у якій є пастор Аделаджа та його кілька прибічників.