• Головна
  • Новини
  • Догналіти шукають захисту в народного депутата Вадима Колесніченка...

Догналіти шукають захисту в народного депутата Вадима Колесніченка

25.01.2013, 12:52
Догналіти шукають захисту в народного депутата Вадима Колесніченка - фото 1
Колишній католицький священик, а нині один із лідерів релігійного угрупування Антоніна Догнала, Маркіян Гітюк звернувся до депутата-регіонала Вадима Колесніченка з проханням посприяти реєстрації їхньої релігійної громади.

exklusiv.gifКолишній католицький священик, а нині один із лідерів релігійного угрупування Антоніна Догнала, Маркіян Гітюк звернувся до депутата-регіонала Вадима Колесніченка з проханням посприяти реєстрації їхньої релігійної громади.

Лист М.Гітюка до Вадима КолесніченкаЛист до депутата Гітюк написав 22 вересня 2012 року, незадовго після прийняття Верховною Радою скандального закону про мову авторства В.Колесніченка.

«Три роки ми постійно звертаємося до Міністерства, яке відсилає нас до облдержадміністрації, щоб ми найперше зареєстрували громади. Коли ми це робимо, ОДА стверджує нам, що спочатку ми повинні мати зареєстрований центр у Києві, і таким чином постійно повертають нам документи», — скаржиться автор.

Маркіян Гітюк висловлює щире здивування, чому держава може дозволити собі поділити Православну Церкву, а УГКЦ – ні.

«Православну Церкву Міністерство культури із політичних намірів ділить і реєструє – 5 Православних церков, але для Греко-Католицької Церкви УГКЦ штучно утримує монополію, щоб вона могла і політично маніпулювати громадськістю», — пише він.

Принагідно поскаржився депутатові Гітюк і на журналістів, науковців, громандських діячів. На його думку, ці люди не тільки зводять наклепи на їхнє релігійне угрупування, а й готують «політичний путч».

«Голова масонської організаці Львова С. Павлюк (академік НАН України. — РІСУ) є в єдності з кардиналом Л. Гузаром і М. Мариновичем, які заснували так звану «ініціативну групу». Вона має на меті «змінити правила гри у державі» (політичний путч). Водночас Голова Львівської обласної ради О. Панькевич на імпульс ієрархії УГКЦ дійсно приготував підступний сценарій. Він організував збір підписів проти закону Про державну мовну політику і в той же час послужився цим для ліквідації УПГКЦ», — звітує Вадиму Колесніченку один з діячів догналівського угрупування.

«Тому просимо Вас, як народного депутата, щоби у справі реєстрації нашої релігійної меншини Ви звернулися в міністерство культур з проханням, щоби наше законне право на реєстрацію було нарешті реалізовано», — завершує листа Маркіян Гітюк.

Зауважмо, що М.Гітюк ні слова не каже В.Колесніченку, лідеру міжфракційного об’єднання «На підтримку канонічної Православної Церкви» у ВРУ, що рівно півроку тому — у травні 2012 року — їхня релігійна «меншина» піддала анафемі Патріарха РПЦ Кирила за участь у з’їзді представників традиційних світових релігій в Астані.