• Головна
  • Новини
  • УГКЦ вийшла зраненою із процесу виборів і потребує лікування, – Патріарх Святослав...

УГКЦ вийшла зраненою із процесу виборів і потребує лікування, – Патріарх Святослав

10.11.2012, 14:03
УГКЦ вийшла зраненою із процесу виборів і потребує лікування, – Патріарх Святослав - фото 1
Під час зустрічі 9 листопада Патріарха Святослава з Послом Канади в Україні Тройем Лулашником та Ґреґорі Лемермаєром, радником посольства Канади, була заторкнута тема виборів в Україні. Глава УГКЦ висловив вдячність за велику кількість спостерігачів із Канади.

Святослав_(Шевчук).jpgПід час зустрічі 9 листопада Патріарха Святослава з Послом Канади в Україні Тройем Лулашником та Ґреґорі Лемермаєром, радником посольства Канади, була заторкнута тема виборів в Україні. Глава УГКЦ висловив вдячність за велику кількість спостерігачів із Канади.

Першоєрарх розповів про політичну ситуацію після виборів та про сам виборчий процес.

«Занепокоєння  Церков, які були поза політичними баталіями, викликало намагання різних кандидатів у депутати використовувати Церкви і релігійні організації із політичною метою. Ми зіткнулися з масовим підкупом, у тому числі священиків. Раніше такі методи нам були не відомі. Наша Церква вийшла зраненою із цього процесу і потребує лікування, бо коли Церкву використовують для політичної мети, тоді підривається вірогідність церковного слова і викривлюється поняття Церкви», – сказав Глава УГКЦ. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.