• Головна
  • Новини
  • УПЦ КП покарає священика, який балотувався до Верховної Ради, - Патріарх Філарет...

УПЦ КП покарає священика, який балотувався до Верховної Ради, - Патріарх Філарет

29.10.2012, 09:31
УПЦ КП покарає священика, який балотувався до Верховної Ради, - Патріарх Філарет - фото 1
УПЦ КП заборонила своїм священнослужителям балотуватися до парламенту і ті, хто порушить це правило буде покараний. Про це сказав Патріарх Філарет в інтерв’ю «Главкому».

Filaret-1.jpgУПЦ КП заборонила своїм священнослужителям балотуватися до парламенту і ті, хто порушить це правило буде покараний. Про це сказав Патріарх Філарет в інтерв’ю «Главкому».

«Вони можуть бути позбавлені своєї посади. Наприклад, якщо хтось із священиків Київського Патріархату висуне себе кандидатом в народні депутати, і всупереч забороні Церкви стане народним депутатом, ми його позбавимо права служіння в Церкві», - заявив він.

Патріарх УПЦ КП Філарет водночас зауважив, що їхня Церква не забороняє священикам балотуватися до органів місцевого самоврядування:

«Ми не забороняємо священикам бути депутатами органів місцевої влади, тому що там вирішуються питання місцевих інтересів Церкви, голос Церкви потрібен. І священик може одночасно бути пастирем на своїй парафії і іноді збиратись на засідання місцевої ради. Верховна Рада потребує щоденної присутності. А якщо він кожного дня буде сидіти у Верховній Раді, він не буде виконувати свої пастирські обов’язки».

Глава Київського Патріархату зазначив, що один їхній священик цього разу усупереч забороні балотувався до Верховної Ради.

«В Київському Патріархаті до цих виборів таких випадків не було, а от зараз є. Один священик в Києві висунувся в кандидати у народні депутати, незважаючи на те, що я йому заборонив», - сказав він.

За словами Патріарха Філарета, на цього священнослужителя чекає порання. Щоправда, яке саме, уточнювати не став.

«Він дізнається що буде, коли пройдуть ці вибори», - наголосив Патріарх Філарет.