• Головна
  • Теми
  • Кандидат в народні депутати привіз на свій виборчий округ чудотворну Почаївську ікону Богородиці...

Кандидат в народні депутати привіз на свій виборчий округ чудотворну Почаївську ікону Богородиці

23.10.2012, 11:56
Кандидат в народні депутати привіз на свій виборчий округ чудотворну Почаївську ікону Богородиці - фото 1

Відома своїми чудодійними зціленнями святиня – Почаївська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці вперше прибула до Канева. Саме із цього древнього міста чудотворна ікона вирушила далі мандрувати по виборчому округу №196. Святиню напередодні виборів у парламент привіз кандидат у народні депутати України підприємець Олександр Маштепа

1350548108_2.jpgВідома своїми чудодійними зціленнями святиня – Почаївська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці вперше прибула до Канева. Саме із цього древнього міста чудотворна ікона вирушила далі мандрувати по виборчому округу №196. Святиню напередодні виборів у парламент привіз кандидат у народні депутати України підприємець Олександр Маштепа, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на черкаський Прес-центр.

О 10-ій ранку 3 жовтня православну святиню зустріли на межі міста тисячі мирян. На усьому шляху слідування ікону Богородиці супроводжували ченці Свято-Успенської Почаївської лаври.

Два дні, 3 і 4 жовтня, ікона перебувала у Свято-Успенському соборі міста Канів. Поклонитися їй прийшли не менше 10 тисяч жителів міста, навколишніх сіл і містечок. Для всіх віруючих, котрі хотіли прийти до святині, а особливо для старих і немічних, було влаштовано спеціальне перевезення автобусами.

– До Канева Почаївська чудотворна ікона Божої Матері прибула з благословення Митрополита Української Православної Церкви Володимира на прохання нашого земляка, істинно віруючої людини – Олександра Маштепи, – розповів канівський священик Юрій Поштовий. Крім Канева, Почаївська чудотворна ікона побуває у храмах Корсуня-Шевченківського, Городища, Монастирища. Кандидат в народні депутати, бізнесмен Олександр Маштепа, за ініціативи якого ікону привезли на Черкащину, свідчить цим, що віра без справи є мертвою.

— Після школи я вступив до столичного інституту народного господарства, почав відвідувати Покровський монастир у Києві, — розповідає Олександр Петрович, якого цитує Gazeta.ua. — Ніхто мене не вчив релігійним обрядам, молитвам. Я приходив до всього з волі Божої. Підходив до ікони святого Миколая, говорив із нею, як із найближчим родичем. Потім помітив, що чим частіше приходжу до церкви, тим краще йдуть справи. Із часом відкрив іще одне: чиста віра без конкретної справи є мертвою. Треба не тільки молитися, а й працювати. Якщо ти так робиш, то Господь усе дає. І я працював, а Бог не залишав мене у своєму покровительстві.

Маштепа також розказав журналістам, що підтримує відносини з багатьма священиками в Україні та за її межами, що він частий гість у святих місцях України та Росії, не раз відвідував монастир святого Пантелеймона на Афоні, особливо тісна дружба пов'язує його з отцем Серафимом, ігуменом кількох монастирів у Білорусі. До людей духовного звання Олександр ставиться з глибокою повагою. На відміну до "пустобрехів":

— Не тільки керівництво, але й велика кількість непорядних людей, що балотуються до рад різних рівнів. Кожен із них запевняє: "Я зроблю вам те, я зроблю вам інше". І нічого не виконують, зрозуміло. А люди голосують, чекають. І так із року в рік, — каже він.

Корінь усіх проблем, які є в державі, Олександр Маштепа бачить у відході від традиційних християнських цінностей. Перервана пам'ять між поколіннями призвела до ситуації, коли люди не знають, що робити і в що вірити. Бізнесмен вважає, що саме він і є тією людиною, яка буде відрізнятися від його попередників у парламенті.

Після того, як мешканці кількох відповідних районів Черкащини вклонилися іконі, її через два тижні повернули до Почаївського Свято-Успенського монастиря.