• Головна
  • Новини
  • Ім’я заступника муфтія використали у передвиборчій агітації...

Ім’я заступника муфтія використали у передвиборчій агітації

23.10.2012, 11:00
Ім’я заступника муфтія використали у передвиборчій агітації - фото 1

У спецвипуску республіканської «Кримської газети» «Судак» від 09.10. 2012 року з’явилася стаття-фальшивка. У матеріалі під заголовком «Борис Дейч - миротворець, який жодного разу не образив ні національні, ні релігійні почуття кримчан» стоїть підпис заступника Муфтія мусульман Криму Айдера Ісмаїлова.

b_100_0_1677-ttt.jpgУ спецвипуску республіканської «Кримської газети» «Судак» від 09.10. 2012 року з’явилася стаття-фальшивка. У матеріалі під заголовком «Борис Дейч - миротворець, який жодного разу не образив ні національні, ні релігійні почуття кримчан» стоїть підпис заступника Муфтія мусульман Криму Айдера Ісмаїлова.

Заступник стверджує Муфтія мусульман Криму стверджує, що жодного статті для цієї газети не писав і йому взагалі не відомо, як його ім’я опинилося там могло опинитися.

«Мені невідомо яким чином дана стаття виявилася в «Кримській газеті», оскільки вона написана не мною. Під своїм ім'ям такий матеріал редакції газети я не надавав», - цитує його слова офіційний сайт Муфтія Криму.

«Я категорично проти того, щоб моє ім'я і мій духовний сан використовувався в передвиборній гонці якогось з кандидатів у народні депутати або політичної партії з метою залучення голосів мусульман.

Я не закликав і не закликаю нікого з кримчан голосувати за конкретного кандидата в депутати або партію, оскільки це особиста справа кожного громадянина України. Кожен повинен голосувати так, як вважає за потрібне і у відповідності зі своєю совістю.

Духовне управління мусульман Криму, як релігійна організація, відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації, не бере участь у передвиборних кампаніях тих чи інших політичних партій, а також кандидатів-мажоритарників», - заявив заступник Муфтія мусульман Криму Айдер Ісмаїлов.