Протестантський єпископ балотується у парламент

15.10.2012, 13:54
Протестантський єпископ балотується у парламент - фото 1
Єпископ об'єднання євангельських церков «Українська Місіонерська Церква» і пастор церкви «Християнська надія» у Києві Валерій Решетинський вирішив позмагатися за мандат народного депутата. Він балотується за списком партії «Зелена планета» під п’ятим номером.

Кандидат в депутатиЄпископ об'єднання євангельських Церков «Українська Місіонерська Церква» і пастор церкви «Християнська надія» у Києві Валерій Решетинський вирішив позмагатися за мандат народного депутата. Він балотується за списком партії «Зелена планета» під п’ятим номером. Про це повідомляє сайт Новини християнського світу.

Єпископ Валерій Решетинський не єдиний протестантський служитель у «Зеленій планеті». Від цієї партії до парламенту також йдуть Денис Наконечний - керівник християнського молодіжного руху «Діскавері» (9-й номер), Олександр Калабський - пастор церкви християн віри євангельської «Добра звістка» в місті Нетішин (12-й номер), а також Віктор Шевчук - пастор церкви та декан Київської богословської семінарії «Благодать та Істина» (138-й номер).

Кандидати у депутати відзначають, що євангельські церкви України не беруть участі в політичному житті, але вони, як християни і громадяни своєї країни, мають право і повинні проявити активну позицію в цьому питанні.

«Участь християн у виборах і присутність в політиці завжди сприймалося неоднозначно. Український парламентаризм, на жаль, асоціюється з брудними технологіями, моральною неохайністю і корупцією. З іншого боку парламент - це найпотужніший інструмент впровадження законів, що визначають наше життя. Якою є моральна і духовна позиція народних обранців, такі закони вони й приймають. Зі старозавітних історій Біблії нам знайомі приклади, коли Сам Господь піднімав своїх вірних дітей на високі державні пости. Господь наділяв їх значними повноваженнями, щоб в певний період життя вони були провідниками Його задуму і гарантом збереження життя і свободи Його народу», - підкреслюють кандидати-християни.