• Головна
  • Новини
  • Митрополит УПЦ (МП) Володимир нагадав священнослужителям про заборону політичної агітації...

Митрополит УПЦ (МП) Володимир нагадав священнослужителям про заборону політичної агітації

12.10.2012, 15:28
Митрополит УПЦ (МП) Володимир нагадав священнослужителям про заборону політичної агітації - фото 1
Митрополит УПЦ (МП) Володимир (Сабодан) ще раз нагадав священнослужителям про недопустимість агітації у храмах та монастирях за кандидатів у депутати чи політичні партії. Про це йдеться у Розпорядженні Предстоятеля до духовенства та вірян.

thumbnail-2012-ttt.jpgМитрополит УПЦ (МП) Володимир (Сабодан) ще раз нагадав священнослужителям про недопустимість агітації у храмах та монастирях за кандидатів у депутати чи політичні партії. Про це йдеться у Розпорядженні Предстоятеля до духовенства та вірян.

«Напередодні виборів до Верховної Ради та у зв’язку із зверненнями з боку віруючих і засобів масової інформації нагадую вікарним єпископам, намісникам та настоятелькам монастирів, настоятелям храмів та всім клірикам Київської митрополії Української Православної Церкви про неможливість проведення політичної агітації та роздачі політичної агітаційної літератури у храмах та монастирях», - цитує документ офіційний сайт УПЦ (МП).

Предстоятель УПЦ (МП) зазначає, що агітація суперечить численним рішенням священноначалля Церкви. Утриматися від неї у храмах та монастирях Митрополит також закликав і політиків.

«Нехай про добрих людей свідчать добрі справи і християнський спосіб життя», - каже він.

Митрополит Володимир відтак благословляє в усіх храмах і монастирях Київської Митрополії УПЦ (МП) після закінчення Богослужіння в найближчий недільний день оголосити Звернення Священного Синоду УПЦ від 25 серпня 2012 року.

У документі Предстоятеля також наголошується, що «порушення цього Розпорядження нестиме за собою церковно-канонічну відповідальність».