• Головна
  • Новини
  • Кардинал Гузар: В Україні є поважна кадрова криза серед політиків...

Кардинал Гузар: В Україні є поважна кадрова криза серед політиків

10.10.2012, 10:28
Кардинал Гузар: В Україні є поважна кадрова криза серед політиків - фото 1
Кардинал Любомир (Гузар) ще не знає за якого із кандидатів свого округу він голосуватиме на парламентських виборах. Наразі він вивчає ще це питання. У цьому екс-глава УГКЦ зізнався у інтерв’ю інтернет-порталу «Оглядач».

Kardynal.jpgКардинал Любомир (Гузар) ще не знає за якого із кандидатів свого округу він голосуватиме на парламентських виборах. Наразі він вивчає ще це питання. У цьому екс-глава УГКЦ зізнався у інтерв’ю інтернет-порталу «Оглядач».

«Ні ще. Студіюю це питання. Але навіть якби визначився, я б вам не сказав», - зазначив він.

Блаженніший Любомир зауважив, що українці зараз збайдужіли до політики і розчарувалися у політиках. Особисто він знає лише кількох осіб, які заслуговують на повагу, однак їх є обмаль.

«Нарід є справді розчарований у політиках. Я знаю певних осіб, які заслуговують на повагу. Можливо, вони не є аж такими блискучими, але з ними варто поговорити. Щоправда, їх дуже мало. Дійсно, є поважна кадрова криза серед політиків», - сказав він.

На думку кардинала Гузара, люди ще не готові до повної свободи, за неї треба боротися, однак політики не зацікавлені, аби їхні виборці стали справді вільними .

«Політики цим не захоплені – щоб виховувати інших на вільних людей. Радше вони хочуть того, аби люди їм не перешкоджати. Бо їхнє мислення таке: якщо я багатий – мені все можна. Багата людина спричинила аварію – її не судять. А якщо вона і потрапила до суду – її не засудили… Багата людина їде, куди хоче, їсть, що хоче, робить, що хоче… Люди хочуть багатства, але не заради справжньої свободи, а задля того, аби робити, що заманеться. Бути багатим не є зле, не є гріхом, але багатство вимагає людської зрілості, бо бути багатим і свобідним – то не є така вже проста справа», - зазначив екс-глава УГКЦ.

Блаженніший Любомир вважає, що депутати повинні отримувати велику зарплату, але ці гроші вони повинні сповна відробити. Натомість виборці мають усвідомити, наскільки їхнє рішення є важливе для суспільства, держави.

«Чому так багато фальсифікацій на виборах? Бо люди не застановляються над певними речами. А якби всі підійшли до виборів серйозно та чесно, все виглядало б інакше. Але для цього треба почати дуже серйозно думати. Про себе, про інших, про відповідальність перед Богом. Тоді наші вибори будуть кращими, ніж деінде. Це є цілковито можливим. Треба лише цього дуже хотіти і здійснювати це» , - наголосив кардинал Любомир (Гузар).