• Головна
  • Новини
  • Кандидат у депутати вплутав у свою агітацію митрополита УПЦ (МП)...

Кандидат у депутати вплутав у свою агітацію митрополита УПЦ (МП)

03.10.2012, 12:39
Кандидат у депутати вплутав у свою агітацію митрополита УПЦ (МП) - фото 1

У Дніпропетровську перший заступник міського голови Анатолій Крупський до своєї агітації незаконно залучив митрополита УПЦ (МП) Іринея (Середнія). На провладних міських каналах активно крутять агітаційний ролик, в якому митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Іриней агітує за Крупського.

Іриней СереднійУ Дніпропетровську перший заступник міського голови Анатолій Крупський до своєї агітації незаконно залучив митрополита УПЦ (МП) Іринея (Середнія). На провладних міських каналах активно крутять агітаційний ролик, в якому митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Іриней агітує за Крупського.

Як повідомляють «Факти», побачивши себе на екрані владика обурився. Завдання Церкви — молитися, а не брати участь у політичній боротьбі – зауважує Іриней.

«Церква молиться, говоримо віруючим, щоб вони пішли в день виборів на виборчі дільниці, проголосували за найкращих кандидатів, але агітувати за когось конкретно, ми цього не можемо робити», – каже митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Іриней.

Свою згоду на участь у виборчій агітації, стверджує владика, він не давав. Йому не пояснили, для чого знімають відео, піарники першого заступника міського голови обіцяли, жодної політичної реклами. Його обманули — наголошує митрополит.

Владика Іриней вже оприлюднив офіційного листа із забороною використовувати його ім’я та зображення у передвиборчих кампаніях.

«Переконливо прошу негайно припинити використання моїх фото і висловлювань, а також демонстрацію політичних роликів з моєю участю, в іншому випадку мені доведеться оскаржити Ваші дії в суді. В силу Синодальної Заяви нашої Церкви, я знімаю всі свої висловлювання на підтримку тих чи інших кандидатів і буду старанно молитися про дарування всім нам Божого благословення», - цитує слова митрополита офіційний сайт Дніпропетровської та Павлоградської єпархії УПЦ (МП).

Кандидат в нардепи Анатолій Крупський коментувати свій вчинок категорично відмовляється.