• Головна
  • Новини
  • Єпископ УГКЦ закликав політиків культивувати християнські цінності...

Єпископ УГКЦ закликав політиків культивувати християнські цінності

01.10.2012, 10:34
Єпископ УГКЦ закликав політиків культивувати християнські цінності - фото 1
Єпископ Бучацької єпархії УГКЦ Дмитро (Григорак) 26 вересня зустрівся із кандидатів у народні депутати України і представниками політичних партій, що діють на єпархіальних теренах, аби обговорити суспільно-релігійну ситуацію в Україні.

25b6903386.jpgЄпископ Бучацької єпархії УГКЦ Дмитро (Григорак) 26 вересня зустрівся із кандидатів у народні депутати України і представниками політичних партій, що діють на єпархіальних теренах, аби обговорити суспільно-релігійну ситуацію в Україні. Захід у такому форматі ініціював єпархіальний осередок руху «За життя».

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, під час зустрічі учасники піднімали чимало актуальних проблем політичної та суспільно-релігійної тематики. Однак усі виступи та дискусії об’єднала одна тема: «Політика, особиста мораль та питання життя і смерті українського народу».

Відкрив захід Владика Дмитро молитвою. Відтак він подякував політикам за небайдужість до теми заходу й обґрунтував, чому саме церковна структура проводить таку зустріч.

«Нам важливо, щоб ви культивували вічні християнські цінності, а не тільки загальнолюдські, і твердо на них стояли», – наголосив єпископ. Далі він сказав, що «депутати мали б захищати людське життя від зачаття», підтримуючи таким чином офіційну позицію УГКЦ в цьому питанні й докладаючи зусиль, аби протидіяти абортам. Після єпарха Бучацького до присутніх звернувся львівський науковець – доктор філософії Петро Гусак, викладач УКУ, котрий у своїх публікаціях та виступах закликає шанувати християнські цінності, особливо право людини на життя ще в лоні матері. Петро Гусак зауважив, що часто спотворена особиста мораль проектується на загальнолюдську мораль, від чого – фатальні наслідки.

Після виступів зустріч продовжилася у формі дискусії та запитань до духовенства. На «релігійно-політичних дебатах» були представники курії Бучацької єпархії, голова та активісти єпархіального осередку руху «За життя».