• Головна
  • Теми
  • Нардеп-регіонал невдоволений, що священнослужителі ділять людей за політичною ознакою...

Нардеп-регіонал невдоволений, що священнослужителі ділять людей за політичною ознакою

26.09.2012, 16:28
Нардеп-регіонал невдоволений, що священнослужителі ділять людей за політичною ознакою - фото 1
Львівський депутат від Партії Регіонів Петро Писарчук висловив невдоволення, що деякі священнослужителі підтримують окремих кандидатів-мажоритарників. За його словами, торгуючи голосами виборців, такі отці чинять великий гріх.

Петро ПисарчукЛьвівський депутат від Партії Регіонів Петро Писарчук висловив невдоволення, що деякі священнослужителі підтримують окремих кандидатів-мажоритарників. За його словами, торгуючи голосами виборців, такі священики чинять великий гріх. Про це повідомляє Гал-інфо з посиланням на прес-службу народного депутата.

«Уявімо собі, що кожен новообраний президент, як це робили колись правителі, буде шукати собі зручного церковного єрарха і свою позицію нав’язувати церковному кліру. Не приведи Господи, бо Церква тоді буде не Христовою, а президентською. Напевно, розуміючи це в наш час всі цивілізовані держави пішли шляхом законодавчого відокремлення Церкви від держави. Але цього ніяк не може зрозуміти наш церковний клір і як ніде інше пнеться займатися політикою. Високодостойні митрополити міняють церковні кафедри на непристойні агітмайданчики і возносять до небес людей сумнівної репутації, причисляючи їх до лику праведників», - наголосив депутат.

На його переконання, останнім часом почастішали випадки, коли священослужителі людей ділять не лише за конфесійною, але й за політичною ознакою.

«Суспільство вже настільки заполітизоване, що приналежність до тієї чи іншої партії стало ледь не мірилом патріотизму. Нам негайно потрібно цього позбутись. Немає таких партій, чий квиток був би пропускним в царство небесне», - переконаний Петро Писарчук.

За його словами, роздаючи церковні ордени і пошану жертводавцям, число яких значно зростає перед кожними виборами, священнослужителі не мають права торгувати людськими голосами.

Петро Писарчук, як відомо, постійно допомагає церковним громадам різних конфесій. Цього року він балотується за списками Партії Регіонів. У 2010 році Писарчук пробув свої сили у боротьбі за крісло міського голови Львова, але програв Андрію Садовому. Під час цих виборів його команда поширювала у місті інформаційний бюлетень "Слово правди", де йшлося про заслуги доброчинця Петра Писарчука перед Церквою, йшлося про те, що він розпочав вибори з молитви в соборі Юра, розповідалося як кандидат у мери допомагає зберігати храми, що П. Писарчук є спонсором фільму про Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого. На зворотній сторінці інформаційного бюлетеня була вміщена велика фотографія Петра Писарчука, якого причащає Папа Римський.

Світлина зі сайту zhovkva.com