• Головна
  • Теми
  • Благочиний Севастопольського округу агітує за провладного кандидата, ігноруючи вказівки Синоду УПЦ (МП)...

Благочиний Севастопольського округу агітує за провладного кандидата, ігноруючи вказівки Синоду УПЦ (МП)

26.09.2012, 11:58
Благочиний Севастопольського округу агітує за провладного кандидата, ігноруючи вказівки Синоду УПЦ (МП) - фото 1
У Севастополі з’явились білборди, на яких поруч з кандидатом в народні депутат України зображено благочинного Севастопольського округу Сергія Халюту УПЦ (МП).

борди.jpgexklusiv.gifУ Севастополі з’явились білборди, на яких поруч з кандидатом в народні депутат України зображено благочинного Севастопольського округу Сергія Халюту УПЦ (МП).

Як повідомив з Севастополя кореспондент РІСУ Олег Савченко, агітаційні атрибути супроводжує гасло «Відродимо духовне насліддя Севастополя». Нижче перелічені досягнення кандидата, який є меценатом і зі своїх мільйонних статків (що відображено у декларації про доходи), допоміг у відновлені храму семи священномучеників Херсонеських, у будівництві недільної школи, підтримував будівництво храмів.

завантаження_(1).jpgЗазначимо, що 28 серпня було оприлюднене звернення Священного Синоду Української Православної Церкви (МП) до православних громадян у зв’язку з виборами. Зокрема, у ньому говориться: «В цей відповідальний період ми вважаємо необхідним в черговий раз заявити, що Українська Православна Церква не є суб’єктом політичного процесу. Церква не бере участі в політичній боротьбі, не веде агітації за ту чи іншу політичну силу, того чи іншого кандидата…Нажаль, суспільно-політичні сили іноді намагаються втягнути до передвиборчої кампанії і представників Церкви. Ми вважаємо своїм пастирським обов’язком ще раз нагадати єпископам і священикам Української Православної Церкви про неприпустимість політичної агітації з церковного амвону. Церква має об’єднувати людей різних політичних переконань, і тому політичні гасла мають завжди залишатися поза церковною огорожею. Ми вже неодноразово підкреслювали, що принципово засуджуємо так зване «політичне православ’я». І сьогодні ми знов закликаємо єпископат і духовенство стати на заваді усім спробам політизації церковного життя».

Наскільки виконані ці заклики у Севастополі можна оцінити з фото.