• Головна
  • Теми
  • Архиєпископ Харківсько-Полтавський УАПЦ Ігор (Ісіченко) різко засудив участь клиру у Виборчій кампанії...

Архиєпископ Харківсько-Полтавський УАПЦ Ігор (Ісіченко) різко засудив участь клиру у Виборчій кампанії

26.09.2012, 11:45
Архиєпископ Харківсько-Полтавський УАПЦ Ігор (Ісіченко) різко засудив участь клиру у Виборчій кампанії - фото 1

Владика Ігор (Ісіченко) у спеціальному зверненні з нагоди Виборів-2012 підтвердив непохитність позиції Харківсько-Полтавської єпархії щодо неприпустимості участі священнослужителів у передвиборчій кампанії в будь-якій формі – чи то особистого балотування, чи залучення до аґітаційної кампанії.

isichenko.jpgВладика Ігор (Ісіченко) у спеціальному зверненні з нагоди Виборів-2012 підтвердив непохитність позиції Харківсько-Полтавської єпархії щодо неприпустимості участі священнослужителів у передвиборчій кампанії в будь-якій формі – чи то особистого балотування, чи залучення до аґітаційної кампанії.

«Виступи священнослужителя на підтримку одного з кандидатів, політичної партії чи блоку несумісні з його пастирською відповідальністю перед Богом за всю православну паству, незалежно від її партійних переконань чи політичних поглядів. Відсторонення від передвиборчої боротьби є необхідною умовою захисту внутрішньої свободи священнослужителя та його неупереджености в суспільному служінні», – йдеться у заяві архиєписикопа, яку поширила 25 вересня прес-служба Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ.

У документі сказано, що, якщо священнослужитель зважується порушити рекомендації єпархіяльного собору та правлячого архиєрея й особисто втручається в передвиборчу боротьбу, він не має права виступати від імені Церкви та посилатися на авторитет свого сану.

Щодо самих виборців, то архиєпископ Ігор наголошує, що «кожен християнин, священнослужитель чи мирянин, відчуваючи свою відповідальність за майбутнє Української Держави, має взяти участь у голосуванні й віддати голос гідному кандидатові або політичній партії. При цьому слід пам’ятати про неприпустимість продажу свого голосу за відвертий або прихований хабар та голосування за кандидатів чи політичні партії, котрі декларують антихристиянські ідеї, пропаґують ворожість до українського народу, його національних цінностей і досвіду визвольної боротьби, прагнуть обмежити свободу вживання української мови, заплямували себе практикою політичних репресій».