• Головна
  • Теми
  • Церква може прикластися до здорових політичних процесів в Україні, – владика Борис (Ґудзяк)...

Церква може прикластися до здорових політичних процесів в Україні, – владика Борис (Ґудзяк)

03.09.2012, 09:07
Церква може прикластися до здорових політичних процесів в Україні, – владика Борис (Ґудзяк) - фото 1
Владика Борис (Ґудзяк), Апостольський екзарх для українців греко-католиків Франції, Швейцарії та країн Бенілюксу, ректор Українського католицького університету переконаний, що Церкві треба говорити про принципи і допомагати людям робити свідомий вибір.

Борис_Гудзяк.jpgВладика Борис (Ґудзяк), Апостольський екзарх для українців греко-католиків Франції, Швейцарії та країн Бенілюксу, ректор Українського католицького університету, переконаний, що Церкві треба говорити про принципи і допомагати людям робити свідомий вибір.

«Вона (Церква – ред.)  не має казати людям: “Голосуй за такого кандидата чи підтримуй таку партію”. Ми мали хоч і короткотривалий, але приклад перед і під час Помаранчевої революції. В Галичині від лютого до листопада в греко-католицьких церквах молилися за вільні вибори і за зрілий вибір людей. Вважаю, цей таїнственний спалах взаємної любові, який проявився у 2004 році в Україні, та відповідальності за майбутнє були великою мірою обумовлені поставою Церкви. На такі глибокі пороки, що є в нашій країні, немає чарівної палички, простої формули. Заклик Церкви до преображення, каяття, духовного зміцнення кожної людини є її найкращий вклад у здорові політичні процеси в Україні», – сказав владика в інтерв’ю газеті  «Високий замок». 

На запитання кореспондента, що б порадив він конк­ретній людині, яка звернулась за порадою: брати їй “гречку” чи ні? владика Борис відповів: «Беріть, якщо чуєтеся, що після цього зможете бути вільні. Якщо це вас зв’яже, не беріть».