• Головна
  • Теми
  • Глава УПЦ КП назвав злочинцями тих, хто купує голоси виборців...

Глава УПЦ КП назвав злочинцями тих, хто купує голоси виборців

29.08.2012, 16:30
Патріарх Філарет порадив, яким чином протистояти пустопорожнім обіцянкам під час парламентських виборів.

В інтерв’ю  Gazeta.ua Патріарх Філарет порадив, яким чином протистояти пустопорожнім обіцянкам під час парламентських виборів.

«Не продавати свій голос. Бо той, хто йде в народні депутати і купує голоси людей, – уже злочинець. Від такого добра не буде. Повинні бути чесність та порядність і з боку кандидатів, і з боку виборців. Якщо депутатів обираємо за 20 гривень чи кіло гречки, то і маємо таку владу, у якій розчаровуємося. Громадянам треба не піддава­тися спокусам, а вибирати кращих, порядніших, чесніших. Такі завжди є», – сказав Патріарх Філарет.

Як наголошує Патріарх Філарет, зараз відбувається перерозподіл народного майна. Боротьба за нього призводить до негараздів, від яких потерпає суспільство. «Бо у Верховну Раду йдуть для того, щоб збагачуватися. Кожен, хто вкладає кошти у вибори, сподівається повернути у декілька разів більше. Заради цього йдуть і в місцеві ради. Тому, доки в суспільстві не зміниться погляд на владу, як на служіння людям, будуть такі проблеми, які маємо сьогодні. Завдання Церкви – нагадувати можновладцям, депутатам, чиновникам, що вони повинні служити людям, а не отримувати від своїх посад ті чи інші надбання».