• Головна
  • Новини
  • Головний рабин України розповів, як юдеї голосуватимуть на Виборах-2012...

Головний рабин України розповів, як юдеї голосуватимуть на Виборах-2012

11.06.2012, 13:11
Головний рабин України розповів, як юдеї голосуватимуть на Виборах-2012 - фото 1
Напередодні парламентських виборів Головний рабин України Яків Дов Блайх звернеться до своїх вірян із закликом прийти на вибори та взяти участь у голосуванні.

exklusiv.gifБлайх.jpgНапередодні парламентських виборів Головний рабин України Яків Дов Блайх звернеться до своїх вірян із закликом прийти на вибори та взяти участь у голосуванні.

Про це Яків Дов Блайх сказав у коментарі для РІСУ.

«Я завжди кажу євреям, які до мене звертаються, що кожен має зробити свій свідомий вибір. Бо, якщо ми хочемо впливати на життя в Україні, то мусимо брати участь у голосуванні. Тому напередодні цих виборів я звернуся до своїх одновірців із відповідним закликом - прийти до дільниць», - сказав він.

Головний рабин України підкреслив, що юдейські релігійні організації не агітуватимуть за жодну з політичних сил.

«Як голосувати – це кожен повинен вирішувати сам», - наголосив він.

Яків Дов Блайх також зауважив, що за своїми політичними уподобаннями юдеї нічим не відрізняються від інших громадян України: на Заході держави вони голосують за одну політичну силу, а на Сході – за іншу.

«Євреї – це частина українського суспільства. У Львові вони голосують так, як львів’яни, а у Донецьку – так, як більшість тамтешніх мешканців. Є євреї, які симпатизують Партії регіонів, є прихильники БЮТу, Нашої України, інших політичних сил. Ми тут живемо, як усі люди і переймаємося тими ж проблемами», - підсумував Головний рабин України.