• Головна
  • Новини
  • Напередодні виборів депутати пообіцяли створити загальнодержавний релігійний телеканал...

Напередодні виборів депутати пообіцяли створити загальнодержавний релігійний телеканал

28.05.2012, 14:35
Напередодні виборів депутати пообіцяли створити загальнодержавний релігійний телеканал - фото 1
В Україні розробляється концепція загальнодержавного телевізійного релігійного каналу. Таку новину озвучили 23 травня народні депутати із групи «Право вибору» під час зустрічі з представниками Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій.

Народні депутатиВ Україні розробляється концепція загальнодержавного телевізійного релігійного каналу. Таку новину озвучили 23 травня народні депутати із групи «Право вибору» (фракція партії ХДС) під час зустрічі з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ КП. Політики запевнили духовенство, що вони хочуть, аби телеканал був понадконфесійним і відображав позиції всіх Церков та релігійних організацій. Народні депутати також запропонували представникам ВРЦіРО взяти участь у розробці його концепції.

На важливості телевізійного каналу, зокрема, наголосила Оксана Білозір: «Україна унікальна своєю міжконфесійною толерантністю. У нас повинна бути можливість донесення своєї позиції до суспільства».

Депутатка, окрім того, оголосила про проведення в цьому році другого національного молитовного сніданку, який попередньо запланований на червень.

«Минулого року відбувся перший такий сніданок, який продемонстрував нашу єдність. Важливо, щоб проведення цього заходу стало традицією», — сказала вона, підкресливши, що Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій має виступити одним із його організаторів.