• Головна
  • Новини
  • Католицькі єпископи Німеччини закликали до політичного тиску на український уряд...

Католицькі єпископи Німеччини закликали до політичного тиску на український уряд

02.05.2012, 14:52
На думку єрархів, перед чемпіонатом Європи з футболу треба чітко вимагати, щоб уряд України поважав права людини. Німецькі політики почали закликати до бойкоту української частини Євро-2012 і вимагати звільнення з в'язниці колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

На думку єрархів, перед чемпіонатом Європи з футболу треба чітко вимагати, щоб уряд України поважав права людини. Німецькі ж політики почали закликати до бойкоту української частини Євро-2012 і вимагати звільнення з в'язниці колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Ніколи не є занадто пізно, коли йдеться про права людини", – сказав архиєпископ Людвіг Шик. Голова Комісії із зовнішніх зв'язків в німецькому єпископаті заохочує до активного спротиву під час Євро-2012. Він висловив розуміння щодо політиків, які заохочуть бойкотувати футбольний чемпіонат. Архиєпископ Шик ствердив, що "також вболівальники під час матчу піднімуть плакати з написами: Кінець порушень прав людини в Україні".

До того ж колишній голова комісії у справах молоді єпископ Франц-Йозеф Боде вважає, що нинішня дискусія про права людини в Україні є потрібною. В ефірі єпархіального радіо Кельна він ствердив, що добрий початок дав президент Німеччини, який нещодавно скасував свій візит до цієї країни.

Німецькі єпископи застерігають перед тим, щоб скасувати право для України в організації чемпіонату. Архиєпископ Шик нагадав, що "при виборі цьогорічних організаторів, Україна була після перемін помаранчевої революції і рішення спільно організувати чемпіонат може стати позитивним сигналом для подальших перетворень". Перенесення чемпіонату тепер було б поразкою.

Проти такого сценарію висловився також національний душпастир спортсменів. О. Ханс-Герд Шютт ствердив, що нинішня ситуація є великою проблемою. "Спорт не може вирішити політичні проблеми. Багато країн мали би виключити зі змагань, якщо при організації спортивних заходів застосовували б політичні критерії. Тоді як, – сказав о. Шютт – спорт хоче поєднувати людей поза цими поділами". Про це повідомляє Католицький оглядач з посиланням на Radio Watykańskie.