• Головна
  • Новини
  • Предстоятелі українських Церков просять Віктора Януковича звільнити Юлію Тимошенко...

Предстоятелі українських Церков просять Віктора Януковича звільнити Юлію Тимошенко

03.04.2012, 16:03
Предстоятелі українських Церков просять Віктора Януковича звільнити Юлію Тимошенко - фото 1
Предстоятелі українських Церков звернулися до Президента Віктора Януковича з вимогою звільнити лідера опозиції, екс-прем’єра Юлію Тимошенко.

Предстоятелі українських Церков звернулися до президента Віктора Януковича з вимогою звільнити лідера опозиції, екс-прем’єра Юлію Тимошенко.

Лист священнослужителів зачитав голова комітету ВР з питань культури і духовності Володимир Яворівський сьогодні на прес-конференції, повідомляє сайт Батьківщини.

«Звернення підписали представники християнських конфесій, які входять до Всеукраїнської Ради Церков. Це авторитетні люди, що мають визнання і за якими стоять мільйони людей», - сказав він.

В. Яворівський зазначив, що «священнослужителі кидають Президенту рятівне коло, щоб той міг зберегти імідж країни, звільнивши Ю. Тимошенко із в’язниці».

Лист до Януковича підписали: Філарет, Патріарх Київський і всієї Руси-України Предстоятель УПЦ КП; Святослав, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, Глава УГКЦ; Маркіян Трофим’як, керуючий справами РКЦ в Україні; В’ячеслав Нестерук, Союз Церков ЄХБ; Михайло Паночко, ст. єпископ Церкви ХВЄ України; Леонід Падун, ст. єпископ УХЄЦ; Мефодій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ.

Звернення керівників християнських Церков