• Головна
  • Новини
  • Депутата Вадима Колесніченка змусили відкликати свій голос на підтримку Патріарха Йосипа Сліпого...

Депутата Вадима Колесніченка змусили відкликати свій голос на підтримку Патріарха Йосипа Сліпого

29.03.2012, 11:18
Депутата Вадима Колесніченка змусили відкликати свій голос на підтримку Патріарха Йосипа Сліпого - фото 1

Під впливом громадськості народний депутат України від Партії регіонів Вадим Колесніченко, який очолює Координаційну раду організацій російських співвітчизників і депутатську групу на підтримку канонічного православ'я, направив голові Верховної Ради звернення з відкликанням свого голосу з приводу святкування 120-річчя від дня народження Патріарха УГКЦ Йосипа Сліпого, хоча спочатку не збирався цього робити

Вадим КолісниченкоПід впливом громадськості народний депутат України від Партії регіонів Вадим Колесніченко, який очолює Координаційну раду організацій російських співвітчизників і депутатську групу на підтримку канонічного православ'я, направив голові Верховної Ради звернення з відкликанням свого голосу з приводу святкування 120-річчя від дня народження Патріарха УГКЦ Йосипа Сліпого, хоча спочатку не збирався цього робити, повідомляє "Релігія в Україні".

«Хм ... Напевно, мене просто в залі не було. Просто спрацювала картка », - сказав Вадим Колесніченко кореспонденту російського «Нового Регіону», який зв'язався з депутатом після голосування.

На уточнююче питання журналіста про те, чи буде депутат звертатися до Регламентного комітету, щоб відкликати свій голос, Колесніченко сказав: «А скільки там було? Рішення прийнято? А! Ну, я не думаю, що це настільки принципово, щоб там боротися проти цього питання».

Згодом депутат все ж направив голові Верховної Ради звернення, в якому написав, що не голосував за постанову парламенту про відзначення 120-річчя від дня народження Патріарха УГКЦ, виступає проти прийняття постанови і просить не зараховувати його голос.

Примітно, що раніше депутат Вадим Колесніченко проголосував за внесення проекту постанови на голосування. Свої дії він пояснив рішенням фракції Партії регіонів (депутат Колесніченко є заступником голови фракції) і тим, що розгляд цього питання в залі "дозволило б висловити свою позицію і поставити на місце людей, що намагаються героїзувати фашистських посібників. За словами депутата, тепер він "вивчає правові можливості скасування цієї постанови".