• Головна
  • Новини
  • М. Азарова політики просять роз'яснити, що роблять в ВМГО «Молоді регіони» пастори «Посольства Божого»...

М. Азарова політики просять роз'яснити, що роблять в ВМГО «Молоді регіони» пастори «Посольства Божого»

20.03.2012, 10:21
М. Азарова політики просять роз'яснити, що роблять в ВМГО «Молоді регіони» пастори «Посольства Божого» - фото 1

Один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко та народний депутат Андрій Шкіль направили звернення голові Партії регіонів Миколі Азарову з проханням роз'яснити позицію партії щодо членства та активної діяльності у ВМГО «Молоді регіони» пасторів «Посольства Божого», проти яких порушено кримінальні справи.

Томенко.jpgОдин з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко та народний депутат Андрій Шкіль направили звернення голові Партії регіонів Миколі Азарову з проханням роз'яснити позицію партії щодо членства та активної діяльності у ВМГО «Молоді регіони» пасторів «Посольства Божого», проти яких порушено кримінальні справи, повідомляє Релігія в Україні з посиланням на видання LB.ua і сайт БЮТ.
 
У своєму зверненні Микола Томенко повідомив, що, як йдеться в повідомленнях ЗМІ, зокрема, журналістському розслідуванні «Посольство Боже» і «дах» Януковича »у львівській газеті« Експрес »(№ 27 від 15-22 березня 2012), незважаючи на кримінальні справи, порушені проти лідера церкви «Посольство Боже» Сандея Аделаджі та фінансової піраміди «Кінгз Кепітал», представництва цієї релігійної організації активно продовжують свою діяльність в регіонах країни.
 
Томенко звернув увагу на те, що в постанові про порушення кримінальної справи, текст якої наведено у згаданій публікації, наголошується, що в період з 2004 р. по 2008 р. пастори християнської релігійної громади «Посольство Боже» на Львівщині, переслідуючи корисливі мотиви шляхом обману та зловживання довірою, маніпулюючи свідомістю, заволоділи чужим майном в особливо великих розмірах.
 
Ці люди, використовуючи важке матеріальне становище та інші важкі ситуативні обставини в житті, психологічно впливали на свідомість віруючих релігійної організації «Посольство Боже» і змушували їх укладати кредитні договори з різними фінансовими установами.
 
Як йдеться в публікації, отримані завдяки укладеним договорам кошти пастори релігійної громади привласнювали і, не маючи наміру їх повертати, розпоряджалися ними на свій розсуд.
 
Однак, за словами журналістів, найбільш неприємною звісткою для постраждалих парафіян церкви стало те, що пастори, очевидно, злякавшись можливих неприємностей, знайшли собі партійний притулок в рядах громадської організації «Молоді регіони».
 
Мова йде про керівництво Львівської обласної організації ВМГО «Молоді регіони», яке днями, наприклад, виступило активним організатором і учасником мітингу в підтримку програми соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича, який пройшов у Львові.
 
У той же час вони є активними засновниками і пасторами львівської релігійної організації «Посольство Боже», прізвища яких, як йдеться у публікації, фігурують у зв'язку з конкретними шахрайськими діями.
 
Вони, як з'ясувало видання, активно закликали громадян вкладати гроші в створені «Посольством Божим» Клуб тисяч мільйонерів, «Кінгз Кепітал».
 
Підсумовуючи, Микола Томенко зазначив, що, враховуючи важливість і резонансність ситуації, а також численні звернення потерпілих громадян, Микола Азаров як голова Партії регіонів має поінформувати громадян, а особливо громадськість Львівщини, про позицію Партії регіонів щодо членства і діяльності в ВМГО «Молоді регіони» пасторів релігійної громади «Посольство Боже», проти яких порушено кримінальні справи.