• Головна
  • Новини
  • Наталія Вітренко задоволена звільненням архиєпископа Олександра (Драбинка)...

Наталія Вітренко задоволена звільненням архиєпископа Олександра (Драбинка)

07.03.2012, 11:41
Наталія Вітренко задоволена звільненням архиєпископа Олександра (Драбинка) - фото 1
Голова правління Собору православних жінок України (СПЖУ) Наталія Вітренко розповсюдила "Заяву" своєї організації на підтримку рішень Синоду УПЦ (МП), який усунув 21 лютого від ключових постів архиєпископа Олександра (Драбинка), секретаря Предстоятеля УПЦ.

Вітренко.jpgГолова правління Собору православних жінок України (СПЖУ) Наталія Вітренко розповсюдила "Заяву" своєї організації на підтримку рішень Синоду УПЦ (МП), який усунув 21 лютого від ключових постів архиєпископа Олександра (Драбинка), секретаря Предстоятеля УПЦ.

"Особливою мішенню атак лютих сатанинських сил стала Православна канонічна Церква. Прекрасно розуміючи, що сила нашої Церкви в єдності, що непорушний центр її – Московський Патріархат, ставленики Заходу і поза Церквою і зсередини її в останні два десятиліття роблять особливо бузувірські, небезпечні та цілеспрямовані спроби розколу ", – цитує заяву Собору православних жінок сайт "Релігії в Україні".

Як "слуги диявола", знаряддя "сатанинських сил" і "ставлеників Заходу" автори заяви називають архиєпископа Олександра (Драбинка), який вирішив розхитати церковні підвалини зсередини", "ставши лідером автокеафального угруповання в УПЦ".

"Ми вже давно з тривогою спостерігали за діяльністю архиєпископа Переяслав-Хмельницького та Вишневського Олександра Драбинка", йдеться в заяві, і тому "ми, православні парафіяни, з радістю, вірою безсумнівною, з любов'ю невідпадною", "з величезним задоволенням і полегшенням для наших душ "сприйняли рішення Синоду про звільнення архиєпископа Олександра (Драбинка).

СПЖУ вітає "тверду позицію збереження духовного і організаційної єдності з Матір'ю-Церквою", яку займають митрополити Одеський Агафангел, Донецький Іларіон, Вишгородський Павел, а тому "ми впевнені, що пройшовши через своє очищення, наша Церква буде сильною і єдиною, і її соборне служіння зміцнить душі нашого страждаючого народу".
 
Як пише «Релігія в Україні», в минулому році голова Собору православних жінок Україна здійснила паломництво на Шаман-камінь в Бурятії, де звернулася за допомогою до місцевого божества і отримала «колосальний заряд енергії, оптимізму і радості». Схоже, йдеться у повідомленні, звільнення архиєпископа Олександра (Драбинка) слід розглядати як відповідь бурятського духу на побажання Наталії Вітренко.