• Головна
  • Новини
  • Візити Патріарха Кирила сприяють впливу Росії на Україну, - Арсеній Яценюк...

Візити Патріарха Кирила сприяють впливу Росії на Україну, - Арсеній Яценюк

02.08.2011, 13:03
Візити Патріарха Кирила сприяють впливу Росії на Україну, - Арсеній Яценюк - фото 1
Також, на думку політика, хоча Київ і виконує роль європейського Єрусалима, брак релігійної єдності стоїть на заваді українському успіхові.

Арсеній_Яценюк.jpgНа думку народного депутата Арсенія Яценюка, візити Патріарха РПЦ Кирила допомагають Росії впливати на Україну через релігію і не стосуються «духовної свободи українців». Про це лідер «Фронту змін» сказав під час зустрічі з учасниками Літньої школи журналістики газети «День».

«Ідея «Русского мира» — стара, спочатку це був СРСР, а потім СНД. Проте свого часу це не спрацювало, - зауважив політик, відповідаючи на питання, був нещодавній візит Глави РПЦ в Україну пастирським чи політичним.

«Через так звані пастирські візити ідея "Русского мира" досить успішно реалізується», - вважає Арсеній Яценюк, наголошуючи на тому, що Російська Православна Церква стала «одним з основних елементів зовнішньої політики Росії». «Після газу вона була другою, але зараз ситуація змінилася, й релігія стає першою. Газовий контракт підписали на 20 років, тож тепер можна їздити з пастирськими візитами», - зазначив народний депутат.

Також, на думку політика, хоча Київ і виконує роль європейського Єрусалима, брак релігійної єдності стоїть на заваді українському успіхові.