• Головна
  • Новини
  • Наливайченко знайшов альтернативу «Русскому миру», пропагованого Патріархом Кирилом...

Наливайченко знайшов альтернативу «Русскому миру», пропагованого Патріархом Кирилом

14.06.2011, 10:41
Наливайченко знайшов альтернативу «Русскому миру», пропагованого Патріархом Кирилом - фото 1
«Є альтернатива «русскому міру» - це наш український світ і наша українська молодь», - сказав він.

Naluvaychenko.gifГолова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко закликав підтримувати молодіжні організації та їхні ініціативи. Про це він заявив під час зустрічі з молоддю в Івано-Франківській області.

«Ми маємо підтримати молодих активних людей у їхніх українських справах, аби влада зрозуміла, що ми не збираємося здавати позиції», - сказав він.

На думку В.Наливайченка, саме завдяки оновленню політики, приходу до неї молодих патріотів в Україні буде заборонено комуністичну партію і комуністичну ідеологію. «Є альтернатива «русскому міру» - це наш український світ і наша українська молодь», - сказав він.

При цьому В.Наливайченко наголосив, що підтримка не означає залежності молодіжних організацій від політиків. «Наше завдання – бути партнерами. Не очолювати молодь, не творити «комсомол», а дати молодим людям можливість реалізувати свої ініціативи», - сказав політик і закликав молодь творити українську справу, не боятися і бути впевненими у своїх силах.

Також голова політради «Нашої України» закликав молодіжні громадські організації долучитися до громадського комітету захисту чесних виборів, аби не дозволити спотворення волевиявлення громадян.

Голова політради «Нашої України» В.Наливайченко, перебуваючи на Прикарпатті, зустрівся з представниками молодіжних громадських організацій. Участь у зустрічі взяли 22 молодіжні організації, активісти самоврядування чотирьох вузів та громадські організації з усієї області. Про це повідомляє УНІАН.

Як РІСУ повідомляла, Предстоятель РПЦ Патріарх Московський Кирил є одним з головних натхненників і пропагандистів ідеї «Русского мира». Це неодноразово звучало у його промовах під час візитів в Україну. На думку Патріарха Кирила, Російська Православна Церква повинна сприяти і сприяє щодня і щогодини формуванню культури «Русского мира».

У виступі на IV Асамблеї «Русского мира», яка з 2 по 4 листопада 2010 року проходила в Москві, Патріарх Кирил наголосив, що "пробудження цивілізаційної свідомості в межах історичної Русі є сьогодні одним із найважливіших завдань. Перш за все, воно стоїть перед тими країнами, які безпосередньо зводять історію свого народу до Русі, тобто перед Білоруссю, Росією та Україною". У єдину систему цінностей «Русского мира» Патріарх Московський включив релігійну віру і міжрелігійний мир, свободу і моральне вдосконалення особистості, самопожертву заради інших, міцну сім'ю, повагу до старших, справедливість, любов до Батьківщини, російську і церковно-слов'янську мови, загальні принципи побудови системи освіти і виховання.

Україна, Білорусія, Молдова, Казахстан чи інші країни, в концепції Патріарха, можуть стати центрами не просто окремих держав, а й центрами загальної, могутньої російської цивілізації, "від імені якої вони здатні на повний голос говорити з іншими цивілізаційними полюсами світу". Сьогодні було б важливо, сказав Патріарх, щоб суверенітет цих країн був «перезавантажений» і спрямований не на відокремлення від сусідів, а на відповідальне підтримання та розвиток нашої цивілізаційної спільності. В іншому випадку "втрата цієї унікальної спадщини буде означати втрату духовних орієнтирів у житті народів» Русского мира», руйнування їх культурної самобутності, слабкість перед зовнішніми викликами і погрозами".

Детально зупинившись на ролі Києва в російській цивілізації, Патріарх Кирил підкреслив, що сьогодні "історичні умови сприяють тому, щоб Київ знову став одним з найважливіших політичних і громадських центрів «Русского мира»".