• Головна
  • Новини
  • УПЦ КП заявляє, що УПЦ (МП) в Києві знову розпалює вогнище міжконфесійного протистояння...

УПЦ КП заявляє, що УПЦ (МП) в Києві знову розпалює вогнище міжконфесійного протистояння

07.06.2011, 10:40

Українська Православна Церква Київського Патріархату заявляє про те, що «натхненні наближеністю до влади, відчуттям вседозволеності та заручившись підтримкою окремих депутатів Київради від Партії регіонів, представники Московського Патріархату готують провокацію, маючи в черговий раз намір привласнити храм святителя Миколая на вул. Нагорній у Києві».

Українська Православна Церква Київського Патріархату заявляє про те, що «натхненні наближеністю до влади, відчуттям вседозволеності та заручившись підтримкою окремих депутатів Київради від Партії регіонів, представники Московського Патріархату готують провокацію, маючи в черговий раз намір привласнити храм святителя Миколая на вул. Нагорній у Києві». Йдеться про храм, зведений як частина комплексу в пам’ять жертв Чорнобиля – на жаль, не завершеного, сказано у повідомленні на офіційному сайті УПЦ КП Церква-інфо.

«З певного часу представники Московського Патріархату облюбували нову церкву. Спочатку, домовившись з колишнім головою Шевченківської РДА Пилипишиним, її намагалися фактично купити. Але тоді справа не вдалася, в тому числі через громадське обурення.

Тепер, коли храм освячений Патріархом Філаретом, представники МП знову загорілися бажанням отримати контроль над ним. Депутат від Партії регіонів Дейнега провів через комісію Київради з питань майна рішення підтримати «прохання парафії Ікони Божої Матері Всіх скорботних Радість» Московського Патріархату та підготувати проект рішення Київради про передачу храму зазначеній громаді», - сказано в повідомленні прес-центру Київської Патріархії.

Саме громада Київського Патріархату багато років поспіль безуспішно добивається того права, яке зараз хочуть віддати «паперовій» громаді МП, наголошується в повідомленні. «Чому приймаються рішення, якими розпалюються все нові й нові вогнища міжконфесійного протистояння? Невже мало того, що столична громадськість обурена подіями навколо Десятинної церкви?» - запитують автори тексту.

«Розвиток подій та позиція, яку займе столична влада, покаже, чи знають на місцях вимогу законодавства, на якій не так давно наголошував у своєму виступі перед Радою Церков Президент В. Янукович – в Україні всі конфесії рівні. А це означає, що не повинно бути так, коли всіма правами користується лише та конфесія, якій симпатизують можновладці», - зазначено в повідомленні.