• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет закликав Луценка не наражати себе на небезпеку смерті і висловив свою підтримку...

Патріарх Філарет закликав Луценка не наражати себе на небезпеку смерті і висловив свою підтримку

17.05.2011, 09:38
Патріарх Філарет закликав Луценка не наражати себе на небезпеку смерті і висловив свою підтримку - фото 1
Патріарх висловив Ю.Луценку свою особисту підтримку і підтримку “інших архиєреїв і вірних Київського Патріархату”.

Filaret.gifПатріарх Київський і всієї Руси-України Філарет закликає колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка подумати про доцільність подальшого голодування і не наражати себе на небезпеку смерті.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Української Православної Церкви Київського Патріархату, про це йдеться у листі Патріарха Філарета до Ю.Луценка.

“Небезпека, у якій Ви опинилися через рішення оголосити голодування, спонукає мене звернутись до Вас: пам`ятайте, що Ваше життя і діяльність потрібні Україні. Ви потрібні своїм рідним, близьким, друзям, в першу чергу – Вашій дружині та дітям”, – сказав Патріарх.

Він нагадав Ю.Луценку, що "кожен християнин, виконуючи волю Божу, повинен по можливості берегти даний йому дар, не наражати себе на небезпеку смерті”. “Вам належить пам`ятати, що здоров`я і життя – дар Божий. Бо ми приходимо у цей світ і отримуємо життя лише з волі Божої, а не зі своєї власної”, – зазначив Глава УПЦ КП.

“Я не можу прийняти за Вас, Юрію Віталійовичу, будь-яке рішення. Але як пастир я закликаю Вас замислитись над сказаним і перестати наражати себе на небезпеку.... Прийміть рішення діяти так, щоби не наражати себе на смертельну небезпеку. Змінити раніше прийняте рішення – це ознака не слабкості, але сили. Бо цим виявляється сила віри у Правосуддя Боже”, – йдеться у листі Патріарха Філарета.

Патріарх також висловив Ю.Луценку свою особисту підтримку і підтримку “інших архиєреїв і вірних Київського Патріархату”.