• Головна
  • Новини
  • Депутати Львова просять голів Церков висловити позицію щодо геїв...

Депутати Львова просять голів Церков висловити позицію щодо геїв

31.03.2011, 12:21
Депутати Львова просять голів Церков висловити позицію щодо геїв - фото 1

31 березня на сесії Львівської міської ради депутат від фракції РХП Богдан Панкевич зачитав звернення до архіпастирів християнських конфесій України з проханням висловити чітку позицію щодо ратифікації Україною Європейської конвенції про усиновлення дітей, яка надає відповідне право гомосексуальним парам.

Львівська_міськрада.jpg31 березня на сесії Львівської міської ради депутат від фракції РХП Богдан Панкевич зачитав звернення до архіпастирів християнських конфесій України з проханням висловити чітку позицію щодо ратифікації Україною Європейської конвенції про усиновлення дітей, яка надає відповідне право гомосексуальним парам, повідомляє Zaxid.net.

Богдан Панкевич висловив занепокоєння тим, що «сьогодні ми чуємо лише голоси екстремістських релігійних груп», натомість християнська Церква досі не висловила чіткої позиції з цього питання. Він наголосив: «На сьогодні нам дуже важливо знайти баланс між правами людини і моральними принципами».

Своєю чергою, ще один депутат від РХП Остап Маланюк зачитав звернення до Президента України Віктора Януковича, в якому, зокрема, йдеться:

«Україна ратифікувала Європейську конвенцію про усиновлення дітей (ETS№58), яка надає можливість гомосексуальним парам усиновлювати українських дітей, оскільки передбачає право усиновлення однією особою. Спостерігаються також спроби підміни гендерної рівності як рівності правового статусу жінок і чоловіків, що передбачено Законом України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» та надання рівних прав у сімейних відносинах особам з гомосексуальною орієнтацію. Першим кроком до цього стала реєстрація Міністерством юстиції України громадської організації «Рада ЛГБТ організацій України», покликаної захищати права, інтереси та потреби лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансгендерних осіб», - зазначено у зверненні, зачитаному під час сесії Львівської міської ради.

«На руйнування інституту сім’ї спрямовано також запровадження в Україні так званої «ювенальної юстиції», тобто фактично непідлеглих державі системи ювенальних судів, що отримують виключне право контролю над сім’ями. Такі суди, які будуть підпорядковуватися виключно структурам ООН, зможуть з формальних підстав відбирати дітей у батьків. Зазначене прямо суперечить нормам ст.ст. 1,2, 151 Сімейного кодексу України, які передбачають виключний пріоритет сімейного виховання дитини», - йдеться у заяві.

«Інститут сім’ї в Україні вважався завжди святим, а виховання дитини у повноцінній сім’ї передбачено нормами християнської моралі. В Україні як у цивілізованій європейській державі сексуальна орієнтація та відповідний стиль життя є правом і відповідальністю кожного окремого громадянина. Однак нетрадиційна сексуальна орієнтація не може пропагуватися як норма, а тим більше становити загрозу інститутові сім’ї та праву кожної дитини на виховання у природних, традиційних сім’ях», - зазначили ініціатори звернення, закликаючи Президента припинити будь-які явні та приховані спроби моральної деградації суспільства та руйнування традиційної сім’ї як його основи.