• Головна
  • Новини
  • Арсеній Яценюк очікує від нового Глави УГКЦ активної позиції...

Арсеній Яценюк очікує від нового Глави УГКЦ активної позиції

29.03.2011, 17:35
Арсеній Яценюк очікує від нового Глави УГКЦ активної позиції - фото 1
„Я думаю, що він буде гідним наступником Блаженнішого Любомира. Майбутнє УГКЦ на кілька десятиліть пов’язане з новим Патріархом. Він отримав Церкву у складних обставинах, але дуже згуртовану, і це заслуга його попередника”, - зазначив в коментарі для РІСУ Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюкexklusiv.gif„Я думаю, що він буде гідним наступником Блаженнішого Любомира. Майбутнє УГКЦ на кілька десятиліть пов’язане з новим Патріархом. Він отримав Церкву у складних обставинах, але дуже згуртовану, і це заслуга його попередника”, — зазначив в коментарі для РІСУ Арсеній Яценюк.

На його думку, позитивом УГКЦ є відсутність політичної складової, на відміну від деяких інших православних Церков в Україні, проте необхідна чітка позиція. „Голос і позиція Церкви має бути чітка щодо державотворчого процесу, незалежності, змін в суспільстві, які дехто називає реформами. Хоча, найважливіше для Церкви – це зміни людини, її духовності і плекання духовних цінностей”, — зазначив політик.

І додав, що як простий парафіянин він очікує єдності Церкви, її ролі в оздоровленні суспільства. „Блаженніший кілька разів наголосив на ролі молоді. Нам не слід забувати, що не стільки віком Церква має бути сильна і велика, але кожен незалежно від віку має грати вагому роль для Церкви”, — сказав Арсеній Яценюк, який взяв участь в інтронізаційній Архиєрейській Літургії нового Глави УГКЦ Патріарха Святослава (Шевчука).