Симоненко пояснив, які злочини мають каратися смертю

11.03.2011, 16:06
Симоненко пояснив, які злочини мають каратися смертю - фото 1
На думку лідера КПУ, смертна кара повинна бути введена в Україні як запобіжний захід зростання злочинності.

Sym.jpgГолова фракції Комуністичної партії у Верховній Раді Петро Симоненко ініціює введення парламентом смертної кари за вбивство з обтяжуючими обставинами. Про це він повідомив на прес-конференції, інформує Корреспондент.net.

"У моєму законопроекті передбачаються доповнення до 115 статті (Кримінального кодексу) - за вбивство з обтяжуючими обставинами. Саме ця категорія злочину підпадає під те, що можна буде застосувати страту", - сказав Симоненко.

На думку лідера КПУ, смертна кара повинна бути введена в Україні як запобіжний захід зростання злочинності.

Він зазначив, що відповідний законопроект зареєстрований у Раді (№ 8148), а його текст розміщений на сайті Компартії.

Лідер КПУ висловив надію на те, що Рада розгляне його ініціативу, але при цьому засумнівався, що за проектом буде прийнято позитивне рішення.

"Зрозуміло, що представники великого капіталу, перебуваючи в парламенті, ніколи не проголосують за цей проект, тому що він буде стосуватися в першу чергу їх відповідальності за все те, що відбувається у нас в суспільстві", - зауважив Симоненко.

Він вважає, що зобов'язання України перед Радою Європи не є перешкодою для поновлення страти, оскільки в деяких країнах-членах Ради Європи смертна кара існує.

Як повідомлялося, народні депутати від КПУ зареєстрували у Верховній Раді проект закону Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо введення смертної кари як виду покарання).

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов вважає негуманним відновлення страти.