• Головна
  • Новини
  • На Закарпатті цілі села скуповуються УПЦ (МП), – Лідер ВО "Свобода"...

На Закарпатті цілі села скуповуються УПЦ (МП), – Лідер ВО "Свобода"

11.02.2011, 13:35
На Закарпатті цілі села скуповуються УПЦ (МП), – Лідер ВО "Свобода" - фото 1
Олег Тягнибок наголосив, що "сьогодні є проблема у релігійному житті в Україні. Влада включила зелене світло для розвитку московської Церкви, яка до цього часу називається УПЦ (МП)".

tiahnybok_001.jpgЛідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок вважає, що зречення Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви Патріарха Любомира (Гузара) не зашкодить діяльності УГКЦ. Про це він заявив в ефірі 5 каналу, наголосивши також на інших проблемах сучасного релігійного життя України.

«Українська Греко-Католицька Церква має значний вплив у житті українців. Я особисто є вірним УГКЦ. Для мене це хвилюючий крок. Він говорить тільки про одне, що Блаженіший є прикладом українця, прикладом громадянина. Думаю, що УГКЦ, яка пройшла через підпілля, пройшла через репресії, стане після цього ще впливовішою», – зазначив Тягнибок.

Натомість він звернув увагу на інші проблеми, які виникли у релігійному житті України, пише «Газета по-українськи».

«Сьогодні є проблема у релігійному житті в Україні. Влада включила зелене світло для розвитку московської Церкви, яка до цього часу називається УПЦ (МП). Їм передаються храми, їм виділяється земля для будівництва нових храмів. Ведеться активна робота зі священиками Київського Патріархату та Автокефальної Церкви щодо переходу на московську Церкву разом з храмами. На Закарпатті цілі села скуповуються, і там будуть будуватися монастирі, які, не виключено, будуть слугувати навіть шпигунськими церквами діяльності московської Церкви», – наголосив лідер Свободи.

Також Тягнибок прокоментував і допити свободівців у справі про вибух у Макіївці та Запоріжжі: «Те, що відбувається зараз, є прикладом формування поліційної держави. Намагаються залякати людей. Причетність «Свободи» до вибухів – це повна маячня. Мені здається, що влада навмисне робила ті невеличкі тереакти, вибухи, щоб зробити з опозиції образ терористів, щоб влада мала карт-бланш для боротьби з нею не як з опозицією, а як з терористами», – наголосив Тягнибок.

Нагадаємо, Патріарх Любомир (Гузар) оголосив 10 лютого про складання своїх повноважень на посту Глави УГКЦ за станом здоров’я. Відповідне прохання до Папи Бенедикта 77-річний Глава УГКЦ подав, коли йому ще виповнилося 75 років. Папа Бенедикт XVI 10 лютого 2011 року прийняв зречення владики Любомира з уряду Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви.