• Головна
  • Новини
  • Міський голова Львова ініціює розгляд звільнення Українського католицького університету від сплати земельного податку на наступній сесії...

Міський голова Львова ініціює розгляд звільнення Українського католицького університету від сплати земельного податку на наступній сесії

27.01.2011, 20:07
Міський голова Львова ініціює розгляд звільнення Українського католицького університету від сплати земельного податку на наступній сесії - фото 1
Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати не підтримали ініціативу міського голови щодо звільнення Українського католицького університету від сплати земельного податку.

Sadovy.jpgНа сесії Львівської міської ради 27 січня депутати не підтримали ініціативу міського голови щодо звільнення Українського католицького університету від сплати земельного податку. Відтак, Андрій Садовий ініціював внесення цього питання на наступну сесію. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Я не розумію тих депутатів міської ради, які сьогодні не підтримали Український католицький університет. Я думаю, ми матимемо змогу потім подивитись перелік, які, власне, депутати не підтримали таке рішення. Можу гарантувати, що на наступному пленарному засіданні ця Ухвала буде знову розглядатись. Це моя принципова позиція», – наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Сьогодні на сесії ЛМР було прийнято Ухвалу "Про звільнення у 2011 році від сплати від орендної плати за землю та земельного податку релігійних громад та релігійних організації, навчальних та спортивно-оздоровчих організації". Депутати звільнили від плати за землю низку релігійних організацій, проте УКУ відмовили.

З 90 депутатів Львівської міської ради за пропозицію про внесення Українського католицького університету до переліку закладів, які у 2011 році звільняють від орендної плати за землю та земельного податку, проголосувало 25 депутатів. Участь у голосуванні взяло 82 депутати.

За повідомленням інформагентства ZAXID.NET, від фракції ВО "Свобода" «за» проголосував один депутат, проти – один депутат, утрималось троє, решта – 49 депутатів – не голосували. Також «за» проголосувало усі (7) членів фракції "Фронту змін", від фракції Партії регіонів не голосувало троє депутатів з шести (троє відсутніх), серед депутатів, висунутих "Україною Соборною", з чотирьох депутатів "за" проголосувало троє (один відсутній), від НРУ з трьох депутатів пропозицію підтримало троє, від "Нашої України" – один з трьох (двоє відсутні), від фракції ГП "Пора" «за» проголосувало усі троє, від РХП з трьох – двоє (один відсутній), від "Удару" – з трьох троє, від ПРП – 1 депутат – не голосував, від партії "За Україну!" – «за» один голос, представник Аграрної партії України – відсутній.

Коментуючи цю ситуацію для ZAXID.NET, секретар Львівської міської ради Василь Павлюк наголосив: "Мені дуже прикро, особисто дуже прикро, що для такого закладу цю пропозицію не підтримали. Я просто не маю коментарів".

Відтак, від сплати згаданих платежів депутати звільнили релігійну громаду церкви Святого Духа УГКЦ (вул. Коперника, 36), Храм Святого пророка Іллі УГКЦ (вул.Богданівська-Визвольна), Українську греко-католицьку церкву парафії заслання Святого Духа (вул. Зелена 106), а також релігійне управління монастирів Салезіанського згромадження східного обряду в Україні УГКЦ (вул. Личаківська, 175). Окрім того, від згаданих платежів звільнено навчально-реабілітаційний центр "Джерело"(пр. Червоної Калини, 86,а), Львівську Духовну семінарію Святого Духа УГКЦ (вул. Хуторівка, 35) та приватний заклад (Гімназія блаженного Климентія Шептицького) (вул. Хоткевича, 16).

У березні 2010 року депутати Львівської міської ради звільнили від орендної плати за землю низку релігійних організацій, серед яких й УКУ.

Український Католицький Університет  є відкритою академічною спільнотою, яка живе східнохристиянською традицією і виховує провідників суспільства, професіоналів, для служіння в Україні та за її межами. Університет постав із традиції богословської освіти Київської Церкви, відкритої як до східного, так і західного богослов’я. УКУ є спадкоємцем Греко-Католицької Богословської Академії, яку заснував у Львові Митрополит Андрей (Шептицький), та Українського Католицького Університету, який заснував у Римі Патріарх Йосиф (Сліпий). Університет відкритий до представників усіх Церков і конфесій. Тут навчаються і викладають греко-католики, православні, римо-католики, протестанти та юдеї.