• Головна
  • Проекти
  • Колишній голова СБУ занепокоєний фактами переслідування УПЦ КП...

Колишній голова СБУ занепокоєний фактами переслідування УПЦ КП

04.01.2011, 09:21
Колишній голова СБУ занепокоєний фактами переслідування УПЦ КП - фото 1
Голова Політради партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко занепокоєний фактами переслідування Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Naluvaychenko.jpgГолова Політради партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко занепокоєний фактами переслідування Української Православної Церкви Київського Патріархату. Про це УНІАН повідомили у прес-службі "Нашої України", посилаючись на слова В.Наливайченка.

«Ми вважаємо, що в Україні спостерігається не лише згортання демократичних процесів, але й наступ на гарантовану Конституцією свободу совісті. Сьогодні влада, яка зобов’язана діяти згідно з конституційним принципом відокремлення церкви від держави, дає хибний та недалекоглядний сигнал усім віруючим людям в Україні, засвідчуючи неприховану прихильність виключно до однієї церковної конфесії», – наголосив В.Наливайченко.

На його переконання, "у рамках пострадянської бюрократичної логіки" такі дії, по суті, означають оголошення чиновницької війни релігійній злагоді в Україні. «Така політика неминуче покриватиме релігійне рейдерство, захоплення храмів, попрання духовних потреб наших громадян», – переконаний голова Політради «НУ».

За словами В.Наливайченка, «йдучи таким неправильним шляхом влада не лише віддаляється від ідеї Єдиної Помісної Церкви, а й стає ідейним продовжувачем більшовицьких переслідувань та репресій проти Української Церкви в ХХ столітті».

Виходячи із викладеного, політична партія «Наша Україна» звертається до всіх віруючих громадян, незалежно від їх конфесійної приналежності: "попри будь-які нерозумні дії, як державних, так і церковних чиновників, давайте разом дбати про духовну єдність у духовному домі – без наступу на права інших віруючих – та діяти задля утворення єдиного українського храму". "Сподіваюсь, що таку думку, яку, впевнений, поділять мільйони українців, влада все таки почує», – наголосив В.Наливайченко.

Як повідомляв УНІАН, 30 січня Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив про намагання реалізувати в Україні розроблений у Москві масштабний план з розвалу та знищення Київського Патріархату.